Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τα χρέη του ΕΔΣΝΑ, ζητά ο Γ. Σγουρός

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, για να του εκθέσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής, προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την απρόσκοπτη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου, πρόκειται να ζητήσει πρόεδρος του ΕΣΔΝΑ και περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σγουρός, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε. του ΕΣΔΝΑ, οι προσπάθειες που έχει κάνει ο ΕΔΣΝΑ προς όλες τις Κυβερνήσεις και τους διατελέσαντες Υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υγείας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα διογκωμένα χρέη του παρελθόντος, να δοθεί λύση στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων, να ενταχθεί ο Σύνδεσμος στο μητρώο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης,  δεν έχουν εισακουστεί.

Αποτέλεσμα αυτού είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή η διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου να κρέμεται από ένα τεντωμένο σχοινί. Επίσης διακυβεύεται η βιωσιμότητα του φορέα που υλοποιεί εθνικής σημασίας έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη και την οικονομία και την απασχόληση, με συγχρηματοδότηση από Κοινοτικά και Ιδιωτικά Κεφάλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το να μας ακούσουν. Κληρονομήσαμε προβλήματα και αγωνιζόμαστε να δώσουμε λύσεις για το σήμερα και για το αύριο χωρίς καμία απολύτως υποστήριξη. Σηκώνουμε καθημερινά ένα βάρος που δεν μας αναλογεί. Εάν η Κεντρική Διοίκηση δεν συνειδητοποιήσει ότι τα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι θέμα μόνο ενός φορέα, τότε το μέλλον δεν προδιαγράφεται ευοίωνο» τόνισε σχετικά ο κ. Σγουρός.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΧΡΕΗ, ΣΓΟΥΡΟΣ, ΕΣΔΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]