Συνάντηση με Ραγκούση, ζητά η ΕΝΑΕ - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Συνάντηση με Ραγκούση, ζητά η ΕΝΑΕ

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση πρόκειται να ζητήσει πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος με θέμα τα άλυτα προβλήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, πρωτίστως τις οικονομικές εκκρεμότητες, το ζήτημα του ΕΣΠΑ και των λοιπών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Μάλιστα, όσον αφορά τα τελευταία, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΝΑΕ «για τα οποία ενώ υπάρχει ρητή υπόσχεση του υπουργού Εσωτερικών για τη μεταβίβαση της διαχείρισής τους στη νέα Π.Α. εντούτοις το υπουργείο Οικονομίας επεξεργάζεται νομοσχέδιο για το οποίο δεν προσκλήθηκε η ΕΝΑΕ να καταθέσει τις απόψεις της αν και κατ’ εξοχήν αυτό αφορά το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης».

Παράλληλα ζητείται να δοθεί να δοθεί λύση στο «μέγιστο θέμα της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, και της αποκατάστασης των ζημιών από αυτές, που καταταλαιπωρούν όλη τη χώρα (Λάρισα, Έβρο, Λέσβο, Μεσσηνία κλπ), και δεν έχει βρεθεί λύση για την αντιμετώπιση των αναγκών των πληγέντων.»

Στο μεταξύ, συνάντηση είχαν σήμερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας  Γιάννης Μίχας και το μέλος του Δ.Σ.  Γιάννης Στρατάκης, με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Δημήτρη Στεφάνου, όπου και κατατέθηκαν πλήρεις και εξειδικευμένες προτάσεις της ΕΝΑΕ επί του σχεδίου «Καλλικράτης». Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής Παρακολούθησης της προόδου των εργασιών του σχεδίου «Καλλικράτης» που έχει συστήσει ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!