Σύμφωνο συνεργασίας Π. Στερεάς Ελλάδας-Π. Jiangxi (Κίνα)

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την περιφέρεια Jiangxi της Κίνας σε θέματα αγροτικά, τουρισμού, επιχειρήσεων και Διαδικτύου. Η υπογραφή της συνεργασίας έγινε στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Αδελφοποιημένων Πόλεων στην Επαρχία Jiangxi, όπου και μετέβη αντιπροσωπεία της ΠΣΤΕ αποτελούμενη από τους:

Αντιπεριφερειάρχες Γιώτα Γαζή – Φωκίδας, Βασίλη Καραμπά – Ευρυτανίας, Νίκο Μπέτσιο – Περιβάλλοντος-Τουρισμού, τους περιφερειακούς συμβούλους Παναγιώτη Μπεχλιβανίδη και Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο, το δήμαρχο Δωρίδος Γιώργο Καπεντζώνη και το Γιάννη Τσονάκα, εκπρόσωπο της ΕΑΣ Άμφισσας.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το βιολογικό πάρκο, το ινστιτούτο σηροτροφίας και τσαγιού καθώς και τη ζώνη ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας. Συμμετείχαν με τοπικά προϊόντα, αφίσες και φωτογραφίες στην έκθεση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Nanchang και στη δενδροφύτευση του πάρκου φιλίας της πόλης όπου 2 δένδρα φέρουν την ονομασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Θερμή υποδοχή…

Οι Κινέζοι επεφύλαξαν ιδιαίτερα τιμητική υποδοχή στην ελληνική αντιπροσωπεία την οποία είχαν πρώτη τη τάξη σε όλες τις εκδηλώσεις μεταξύ των 35 αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στο συνέδριο. Στην ιδιαίτερα τιμητική και θερμή φιλοξενία, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας αντιπεριφερειάρχης Γ. Γαζή τόνισε στην ομιλία της στο συνέδριο:

«…τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που περνά η χώρα μας, η Κίνα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Πιο σημαντικό είναι η μετριοπάθεια και η προσεκτική χρήση της γλώσσας που χρησιμοποιούν τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης για αυτή την κρίση.

»Αυτό είναι αντανάκλαση του ειλικρινούς σεβασμού που τρέφουν οι Κινέζοι για την Ελλάδα, θεωρώντας τις χώρες μας τους μεγαλύτερους εν ζωή πολιτισμούς του πλανήτη. Ο μέσος κινέζος ονειρεύεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα και οι Έλληνες επιθυμούν να έρθουν στην Κίνα. Ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να γίνουν πράξη τα όνειρα και οι επιθυμίες των πολιτών μας».

Στο Διεθνές Συνέδριο σφραγίστηκε και υπογράφτηκε από την αντιπεριφερειάρχη Γ. Γαζή στην Κίνα το σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλη στην Λαμία από τον περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά.

Ακόμα, υπεγράφη Μνημόνιο Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της περιφερειακής ενότητας Φωκίδας και της περιοχής Ganzhou, που αριθμεί 9.000.000 κατοίκους.

Η αντιπροσωπεία έδωσε περισσότερες από 30 συνεντεύξεις σε Κινέζικα Κανάλια και στον Κινέζικο Τύπο. Σημαντικές συζητήσεις έγιναν για τα τοπικά προϊόντα όπως κρασί, ελιές, μέλι κ.λπ. καθώς και για ανταλλαγές τουριστικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Τονίστηκε το γεγονός ότι η γεωργία μας συμπορεύεται με την ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά και ανάγεται σε ένα αγροτοδιατροφικό πρότυπο, με βάση τη μεσογειακή διατροφή που το 2010 αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως «άϋλο αγαθό της παγκόσμιας κληρονομιάς».

Για τον τομέα του τουρισμού, από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας επισημάνθηκε η μοναδικότητα της Ελλάδας και της Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει ανεξάντλητο πολιτιστικό απόθεμα και αδαπάνητη πολιτιστική κληρονομιά.

Διαδικτυακή πλατφόρμα για έλληνες και κινέζους επιχειρηματίες

Επίσης, οι δύο χώρες συμφώνησαν να αξιοποιήσουν και τις εφαρμογές της πληροφορικής για να έρθουν πιο κοντά οι επιχειρήσεις των δυο χωρών. Έχει ήδη ξεκινήσει η δημιουργία κοινού διαδικτυακού τόπου, μιας πλατφόρμας στο internet, στην ελληνική, αγγλική και κινεζική γλώσσα όπου θα παρουσιάζονται και θα εκφράζουν το ενδιαφέρον τους οι επιχειρήσεις των δυο χωρών. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιούργησε και δημιουργεί το υπόβαθρο μιας καλής υποδοχής, σαν πλατφόρμα, ώστε να δραστηριοποιηθούν οι επιχειρηματίες και να έχουμε τα αναμενόμενα αποτέλεσμα για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της οικονομίας μας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!