Σημαντική προσφορά της Π. Θεσσαλίας στην Πυροσβεστική Λάρισας

Εξήντα πυροσβεστικές στολές προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας παραδόθηκαν σήμερα από τον περιφερειάρχη  Κώστα Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Ρένα Καραλαριώτου στα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Λάρισα. Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί πριν από λίγο καιρό στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έχει σαν στόχο την ενίσχυση της Π.Υ. στα πλαίσια της συνεργασίας και της ενδυνάμωσης του εξοπλισμού του στελεχιακού δυναμικού.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός, συνεχάρη τα στελέχη για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά και υπογράμμισε την συνέπεια με την οποία αντιμετώπισε η Π.Υ. τόσο τον περσυνό χειμώνα, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όσο και το καλοκαίρι με τις φωτιές που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Τόνισε δε ότι η δωρεά προς το Πυροσβεστικό Σώμα εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία και την πολιτική της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, την οποία εφαρμόζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας:

«Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται την βοήθεια όλων μας, έτσι ώστε να συνεχίσει το δύσκολο και σημαντικό έργο του. Οφείλουμε να διαδραματίζουμε έναν ευρύτερο ρόλο στον τόπο, για την κοινωνία, την προστασία του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος, την ποιότητα της ζωής. Παρά το γεγονός ότι οι πόροι της Περιφέρειας έχουν περικοπεί δραστικά και τα χρήματα, που μας υποσχέθηκαν, δεν ήρθαν ποτέ υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορούμε να ακολουθήσουμε: Ο δρόμος της παραίτησης και της απραξίας, που δεν μας αφορά και ο δρόμος της πάλης, της μάχης, της συνεργασίας και της συνέργειας, που επιλέξαμε να ακολουθήσουμε. Δεν αποστασιοποιούμαστε από τα προβλήματα και προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις όπου μπορούμε και μέσα από τις δυνατότητες που έχουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός

Η κ. Ρ. καραλαριώτου δήλωσε τα εξής: «Η προσφορά εξοπλισμού προς το Πυροσβεστικό Σώμα Λάρισας αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για τη μεγάλη προσφορά και το εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και ταυτόχρονα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την άψογη έως τώρα συνεργασία με κοινό πάντα στόχο την προστασία των πολιτών. Εξαίρω το υψηλό φρόνημα των πυροσβεστών μας που, παρόλες τις δραματικές μειώσεις που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, συνεχίζουν να προσφέρουν με αυταπάρνηση τα μέγιστα για τον συνάνθρωπο».

O δ/κτης της Π.Υ. Θεσσαλίας ταξίαρχος Νικ. Λαθύρης επεσήμανε απ’ την πλευρά του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, για την προσφορά του. Το Πυροσβεστικό Σώμα, αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, λόγω της γενικότερης έλλειψης πόρων. Η κοινωνία και οι πολίτες μας χρειάζονται, και εμείς απ’ την πλευρά μας θέλουμε να μπορούμε να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Παρόντες κατά την παράδοση του υλικού ήταν ακόμη ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας κ. Χ΄ρηστος Καλομπάτσιος, ο δ/κτης της Π.Υ. Λάρισας πύραρχος Αντ. Πούλιος, καθώς και αξιωματικοί και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!