σγουρός-νέες-προκλητικές-σπατάλες-πα-566684
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 24.01.2023 | 12:46

Σγουρός: Νέες προκλητικές σπατάλες Πατούλη ύψους 163.060 € για αποκριάτικες εκδηλώσεις 

Για νέες  προκλητικές σπατάλες για δημόσιες σχέσεις και εκδηλώσεις και διανομή δημοσίου χρήματος σε «ημετέρους» την ώρα που οι πολίτες πλήττονται βάναυσα από το συνεχιζόμενο κύμα ακρίβειας καταγγέλλει τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Αφορμή για την παρέμβαση του Γιάννη Σγουρού υπήρξε η απόφαση που πέρασε μόλις χθες (εκτός ημερήσιας διάταξης) από την αρμόδια Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού για δαπάνες ύψους 163.060 € (!) για αποκριάτικες εκδηλώσεις και μάλιστα όπως προκύπτει από την εισήγηση με τεχνητή κατάτμηση των δαπανών (30.000 €  δαπάνες οργάνωσης κι εκτέλεσης παραγωγής, άλλες 30.000 € δαπάνες υλικοτεχνικής υποστήριξης κι άλλες 30.000 € για προβολή των εκδηλώσεων αυτών κλπ) ώστε τα ποσά να μπορούν να μοιραστούν με διαδικασίες απευθείας ανάθεσης κατά την απόλυτη ευχέρεια της διοίκησης της Περιφέρειας σε ημετέρους.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση Πατούλη πλήρως ανεξέλεγκτη αύξησε όπως προκύπτει από τις απολογιστικές οικονομικές καταστάσεις της Περιφέρειας Αττικής τις δαπάνες για εκθέσεις, διοργάνωση  συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων από τα 1,8 εκ. € στα 13,613 εκ. €. Από το 2020 στο 2022 επήλθε δηλαδή αύξηση 756 % !

«Οι σπατάλες της διοίκησης Πατούλη έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και προκαλούν διαρκώς  το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ως πότε οι αρμόδιες αρχές ελέγχου θα ανέχονται το ξεκοκάλισμα της δημόσιας περιουσίας με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο; Ως πότε η κυβέρνηση θα κάνει τα στραβά μάτια σε όσα γίνονται στην πλάτη όλων μας; Οι πολίτες πρέπει να δώσουν ένα τέρμα σε αυτόν τον κατήφορο αποδοκιμάζοντας στην πράξη τη διοίκηση Πατούλη και όσους έβαλαν πλάτη στην πολιτική της» δήλωσε σχετικά ο Γιάννης Σγουρός.

ΥΓ1: Να δοθεί στη δημοσιότητα  ο κατάλογος των επιχορηγούμενων φορέων και με ποια κριτήρια έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.

ΥΓ2: Καλούμε όλους τους φορείς της Αττικής (πολιτιστικούς, αθλητικούς, Δήμους, κλπ) να υποβάλλουν αιτήματα επιχορήγησης για παρόμοιες εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Αττικής.