Σγουρός: Ζητεί από Δένδια... «Ξένιο Δία» στη χωματερή Φυλής - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Σγουρός: Ζητεί από Δένδια… «Ξένιο Δία» στη χωματερή Φυλής

Τα έντονα προβλήματα, τα πολύ σοβαρά προβλήματα τάξης και ασφάλειας, που αντιμετωπίζει ο ΕΣΔΝΑ στη χωματερή φυλή με τη συνεχή και παράνομη παρουσία Αθίγγανων και Πακιστανών στο ΧΥΤΑ Φυλής, επισημαίνει με επιστολή του προς το Νίκο Δένδια ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΣΔΝΑ Γιάννης Σγουρός, ζητώντας την αρωγή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Σγουρός ενημερώνει τον υπουργό πως η παρουσία των ατόμων αυτών στους χώρους του ΧΥΤΑ Φυλής έχει ως αντικείμενο την παράνομη δραστηριότητα διαλογής και συλλογής μετάλλων εκ μέρους τους από τα σκουπίδια (σίδερα, αλουμίνια, χαλκός κ.λπ.), και παράλληλα καταστροφές και κλοπές υλικών και μηχανημάτων του ΧΥΤΑ Φυλής. Επίσης, πολλές φορές προβαίνουν και σε εμπρησμούς στα μέτωπα των απορριμμάτων, προκαλώντας ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον ΕΔΣΝΑ.

Τονίζει, δε, στην επιστολή του, ότι μετά τα θλιβερά γεγονότα της 19ης Μαρτίου 2011, όταν μετά από επιδρομή Αθίγγανων πυρπολήθηκαν βασικά μηχανήματα του Συνδέσμου (μπουλντόζες, συμπιεστές, γεννήτριες φωτισμού κ.λπ.) κατεβλήθη προσπάθεια από την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, η οποία περιόρισε την παρουσία των παρανόμων Αθιγγάνων και Πακιστανών στο ΧΥΤΑ. Σταδιακά, όμως, και από τις αρχές του 2012 επαναλαμβάνονται και κλιμακώνονται οι παραπάνω πράξεις, οι οποίες πρέπει να εξαλειφθούν οριστικά. Οι παράνομες πράξεις καταγράφονται σε δελτία Τύπου του ΕΔΣΝΑ, έγγραφες καταγγελίες των ιδιωτικών εταιρειών που εργάζονται στο ΧΥΤΑ αλλά και σε μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί στο αστυνομικό τμήμα Άνω Λιοσίων.

Κλείνοντας την επιστολή του, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΣΔΝΑ σημειώνει την αναγκαιότητα μιας ενδελεχούς συζήτησης με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τα παραπάνω προβλήματα, ώστε να δοθούν συγκεκριμένες εντολές και στο νέο Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Αττικής για την οριστική εξάλειψη επικίνδυνων φαινομένων που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής και υποβαθμίζουν τον πολιτισμό της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Σγουρός, με επιστολές του, είχε ενημερώσει για το ίδιο θέμα και τους αρμοδίους υπουργούς, επισημαίνοντας ότι τυχόν αστοχίες πολιτικής στο φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων Αττικής εκ μέρους της κεντρικής κυβέρνησης θα μετέβαλλε το Λεκανοπέδιο σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΕ ΔΕΝΔΙΑ

 

Για τα επεισόδια που έχουν συμβεί κατά καιρούς στο ΧΥΤΑ Φυλής, και μάλιστα έχοντας με νεκρούς, διαβάστε τις σχετικές αναρτήσεις της aftodioikisi.gr:

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!