Σγουρός: Θα προχωρήσουν κανονικά τα εργοστάσια για τα σκουπίδια μέσω ΣΔΙΤ

Την αποφασιστικότητα του ΕΔΣΝΑ να προχωρήσουν τα έργα της κατασκευής των 4 εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική επανέλαβε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής ο πρόεδρος του Συνδέσμου και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Ο Γ. Σγουρός ενημέρωσε τα μέλη της Ε.Ε. τόσο για την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ, όσο και για τη βούληση από τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Task Force να προχωρήσουν τα συγκεκριμένα έργα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο, όπου παρουσιάστηκαν οι εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής και οι καθημερινές εργασίες διάθεσης των απορριμμάτων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να κληθεί σε προσεχή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής και του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Ν. Μαντζούφας, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Ομαλά γίνονται οι αποπληρωμές των χρεών

Στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, έγινε και ενημέρωση σχετικά με την πορεία των οικονομικών δεδομένων του Συνδέσμου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε ότι οι αποπληρωμές των χρεών προχωρούν με ομαλούς ρυθμούς παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος που κληρονόμησε ο ΕΔΣΝΑ. Οι μικρο – οφειλές παλαιών ετών προς τρίτους έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του γενικότερου νοικοκυρέματος να γίνουν προσπάθειες επανεξέτασης των παλαιών συμβάσεων και διακανονισμού των μεγάλων χρεών του παρελθόντος, ώστε ο Σύνδεσμος να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Στην 16ηη Συνεδρίασή της, η Ε.Ε. αποφάσισε μεταξύ άλλων:

  • Τη διάθεση πίστωσης ποσού ύψους 5,5 εκ. € ως αντισταθμιστικά οφέλη έτους 2012, για τους Δήμους Φυλής, Ασπροπύργου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος
  • Τη διάθεση πίστωσης ποσού 4 περίπου εκ. € για την αποπληρωμή χρεών προς εργολήπτριες εταιρείες που έχουν εκτελέσει εργασίες – υπηρεσίες στο Σύνδεσμο
  • Την κατακύρωση του ανοικτού επαναληπτικού διαγωνισμού για τη συντήρηση και επισκευή πέντε συμπιεστικών μηχανημάτων.
  • Την πραγματοποίηση ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια λιπαντικών για τα μεταφορικά μέσα και μηχανήματα Δ/νσεων του ΕΔΣΝΑ
  • Την υποβολή φακέλου «Μελέτη Ανανέωσης, Τροποποίησης και Κωδικοποίησης των Περιβαλλοντικών Όρων της μονάδας θερμικής επεξεργασίας» στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ που αφορά στη λειτουργία του Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων.

 

Σχετική ανάρτηση:
Αττική: «Fast track σκάνδαλο» τα εργοστάσια μέσω ΣΔΙΤ λένε οι πολίτες

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΔΣΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!