Σγουρός: Στους 22 μήνες προσδιορίζει τώρα την αντοχή του ΧΥΤΑ Φυλής

Σχεδόν 20 μήνες μετά την προειδοποίηση* του δημάρχου Φυλής Δ. Μπουραΐμη ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει το Σεπτέμβριο του 2013, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός είναι πιο… large: Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έκανε μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ ο κ. Σγουρός το ΧΥΤΑ Φυλής θα εξαντληθεί σε 22 μήνες από σήμερα, δηλαδή, τον Οκτώβριο του 2014.

«Από την τελευταία ογκομέτρηση, η οποία εκτελέστηκε στις 16-11-2012, προέκυψε ότι η συνολική ποσότητα των απορριμμάτων που έχει εναποτεθεί συμπεριλαμβανομένου και του υλικού επικάλυψης, ανέρχεται σε 11.650.000 κ.μ. με την εναπομένουσα χωρητικότητα να υπολογίζεται σε 5.381.231 κ.μ.», εξήγησε ο κ. Σγουρός, ώστε να στηρίξει την εκτίμησή του.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 98/08 που αποτελεί νόμο του κράτους, «στους οργανισμούς ή επιχειρήσεις που συνεχίζουν να θάβουν απόβλητα χωρίς να έχουν προηγηθεί εργασίες επεξεργασίας επιβάλλεται ειδικό τέλος ταφής 35 € ανά τόνο, που θα αυξάνεται ετησίως με 5 € ανά τόνο, έως του ποσού των 60 €, πράγμα που θα φέρει πρόσθετα βάρη στους πολίτες».

Σχετικά

*Αττική: Και «εμφύλιος» για τα σκουπίδια

ΕΔΣΝΑ: Ξεκινά η α’ φάση του διαγωνισμού για τα εργοστάσια σκουπιδιών

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΔΣΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!