Σγουρός: Στον Εισαγγελέα για τα σκουπίδια - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Σγουρός: Στον Εισαγγελέα για τα σκουπίδια

Αναφορά με στοιχεία για τις συνθήκες λειτουργίας και την οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ΕΔΣΝΑ, ενημερώνοντάς τον για τους κινδύνους που απειλούν τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, καθώς «είναι εξαιρετικά πιθανό ο Σύνδεσμος να διακόψει τη λειτουργία του, είτε επειδή είναι απλήρωτη η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αποτεφρωτήρα των νοσοκομειακών αποβλήτων και την ταφή των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φυλής, είτε επειδή δεν θα υπάρχουν πλέον χρήματα να καλυφθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων», κατέθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Σγουρός. Ζητεί τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, προκειμένου να εντοπιστούν οι ευθύνες για το πώς ο ΕΔΣΝΑ έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, πώς δημιουργήθηκαν και συσσωρεύτηκαν όλα αυτά τα υπέρογκα χρέη που φτάνουν τα 83 εκατ. ευρώ και ποιες πράξεις ή και παραλείψεις οδήγησαν το Σύνδεσμο στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το πόρισμα του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών που διενεργούν διαχειριστικό έλεγχο, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου.

Να σημειωθεί πως αυτό προειδοποίησε και τα μέλη του ΕΣΔΝΑ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασής τους, ενώ έστειλε μήνυμα προς εκείνους που παρανομούν μεταφέροντας, μέσω διαφόρων διαύλων, απορρίμματα εκτός Αττικής στον ΧΥΤΑ Φυλής, ότι «θα αντιμετωπίσουν σύντομα την δικαιοσύνη». Ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος, ο οποίος διαδέχθηκε τον ΕΣΔΚΝΑ, έπρεπε να εισπράξει, μόνο το Α’ εξάμηνο του 2012 από του Δήμους – μέλη του το ποσό των 50.000.000 ευρώ, ενώ εισέπραξε μόνο 3.000.000, κυρίως από τον Δήμο Αθηναίων και από τους Δήμους Καλλιθέας και Κρωπίας

«Τα χρέη που κληρονομήσαμε είναι τεράστια και διογκώνονται καθημερινά. Σε λίγες ημέρες είναι εξαιρετικά πιθανό ο Σύνδεσμος να διακόψει τη λειτουργία του, είτε επειδή είναι απλήρωτη η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αποτεφρωτήρα των νοσοκομειακών αποβλήτων και την ταφή των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φυλής, είτε επειδή δεν θα υπάρχουν πλέον χρήματα να καλυφθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων. Φανταστείτε τις συνέπειες για την εικόνα της πρωτεύουσας στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου από μια Αθήνα πνιγμένη στα σκουπίδια. Για άλλη μια φορά, κάνω έκκληση να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και η Πολιτεία και να αναλογιστούν την κρισιμότητα των στιγμών.Επιτέλους, έστω για μια φορά, ας προλάβει η Πολιτεία τις εξελίξεις, για να μην αναγκαστεί να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Τέλος, να επαναλάβω ότι είναι υποχρέωση του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να συνεργάζονται, πάντα με όρους και κανόνες που διασφαλίζουν τη νομιμότητα και τη διαφάνεια», δήλωσε ο Γιάννης Σγουρός. μετά την κατάθεση της αναφοράς στον Εισαγγελέα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!