Σγουρός σε Ρεχάγκελ: Ανυστερόβουλη αλληλεγγύη και της Γερμανίας για έξοδο από κρίση

Τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Γιάννη Σγουρό, επισκέφθηκαν σήμερα στο Γραφείο του ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, ο πρώην Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου, Όττο Ρεχάγκελ, o Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Βάδης Βουτεβέργης, Guido Wolf, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Βάδης Βουτεβέργης, Roger Kehle, συνοδευόμενοι από Γερμανούς αξιωματούχους και δημοσιογράφους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών που έχει στη χώρα μας ως Πρεσβευτής Φιλίας της Γερμανικής Κυβέρνησης ο Όττο Ρεχάγκελ και έχουν ως στόχο, σύμφωνα με τη γερμανική πλευρά, τη βελτίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων.

«Η εθελοντική σας παρουσία σήμερα στην Ελλάδα, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, είναι καλοδεχούμενη», είπε ο Γ. Σγουρός υποδεχόμενος τη γερμανική αντιπροσωπεία και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στο Ρεχάγκελ: «Βέβαια τα προβλήματα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά του αθλητισμού και εξαιρετικά κρίσιμα. Απαιτούν, εκτός των άλλων, και την ανυστερόβουλη αλληλεγγύη των εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά της Γερμανίας. Όμως θα θέλαμε και εμείς με την σειρά μας να μεταφέρεις στη χώρα σου το δικό μας μήνυμα. Αυτό που ζητάμε σήμερα είναι αυτό που έκανες πράξη μέσα στο γήπεδο πετυχαίνοντας απίστευτους άθλους.Είναι οι ευκαιρίες και η δίκαιη αντιμετώπιση: Ευκαιρίες για να δείξουμε τις δυνατότητες μας τις οποίες γνωρίζεις πολύ καλά. Δίκαιη αντιμετώπιση για να έχουμε την δύναμη να ξεπερνάμε τις δυσκολίες.

»Αυτές τις μέρες το δράμα που ζει η Κύπρος – χώρα της Ευρωζώνης – και τα αδέλφια μας στην Μεγαλόνησο είναι η κορυφαία πρόκληση και δοκιμασία για την ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη και για την βιωσιμότητα του ευρώ. Το επισημαίνουν με ιδιαίτερη ένταση όλα τα μεγάλα και έγκυρα μέσα ενημέρωσης εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πιστεύουν ακράδαντα τόσο οι πολίτες της Ελλάδας όσο και της Κύπρου. Αυτό το μήνυμα των δύο λαών μπορούν να περάσουν στην γερμανική κυβέρνηση και την γερμανική κοινή γνώμη οι κ. Φούχτελ και Ρεχάγκελ. Οι Έλληνες έχουν και φιλότιμο και μνήμη».

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Γεύτηκα την ελληνική φιλοξενία, γεύτηκα το ελληνικό φιλότιμο και μ’ αυτό το πνεύμα θα θέλαμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία μας προς όφελος, βέβαια, των πολιτών αυτής της χώρας αλλά και της Ενωμένης Ευρώπης και ελπίζω αυτή η συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής να συνεχίσει το ίδιο καλά».

Ο κ. Ρεχάγκελ στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είπατε, κ. Περιφερειάρχα, να νιώθουμε σαν το σπίτι μας εδώ όλη η αποστολή, εγώ προσωπικά νιώθω σα να είμαι σπίτι μου. Και μόνο το γεγονός ότι ο κόσμος με αποκαλεί «Όττο» και όχι «Ρεχάγκελ» νομίζω είναι πολύ αντιπροσωπευτικό. Έχω ξαναπεί ότι η μεγάλη πρόκληση της ζωής μας είναι η συναναστροφή με τον συνάνθρωπο… Πολύ σύντομα ένα σχόλιο για τις στρεβλώσεις στις ελληνογερμανικές σχέσεις που έχουνε δημιουργηθεί και, όπως είπα, οι Έλληνες ό,τι και να συμβεί θα παραμείνουν φίλοι μας. Η δική μας υποχρέωση ως έμπειροι άνθρωποι πλέον ήταν να μεταφέρουμε αυτή την εμπειρία της ζωής στους νέους αλλά να μην τους πάρουν και την προοπτική, να μην τους στερήσουμε τα όνειρα που έχουν να γίνουν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές ή να γίνουν ίσως και πολιτικοί. Το στενό συνεργάτη μου τον Γιάννη Τοπαλίδη τον είχα γνωρίσει στο Βερολίνο τότε και δημιουργήθηκε μια πολύ στενή και εγκάρδια φιλία μεταξύ του Έλληνα και του Γερμανού που θα κρατήσει μια ζωή. Και αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει ως πρότυπο».

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Βάδης Βιτεμβέργης κατά την ομιλία του επεσήμανε: «Η Ελλάδα με τον πολιτισμό, με τη φύση, με τα αξιοθέατα, με τα ήθη και έθιμα που έχει είναι μία πηγή που προσφέρει ουσιαστικά για μια συνεργασία, ιδιαίτερα στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και θα θέλαμε να προσφερθούμε γι’ αυτή τη συνεργασία από την πλευρά του ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης Βιτεμβέργης και πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε, αν όχι να δώσουμε ένα ακόμη πιο συγκεκριμένο έναυσμα σ’ αυτή τη συνεργασία, για να έχουμε πιο απτά αποτελέσματα».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Όττο Ρεχάγκελ, ενώ σε όλα τα μέλη της Γερμανικής Αντιπροσωπείας προσφέρθηκε το βίντεο της Τουριστικής Προβολής της Αττικής, καθώς και αντιπροσωπευτικά αγροτικά προϊόντα από την Περιφέρεια Αττικής.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΓΟΥΡΟΣ, ΦΟΥΧΤΕΛ, ΡΕΧΑΓΚΕΛ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!