Σγουρός: Σε 2-3 χρόνια το γήπεδο της ΑΕΚ

Την άποψη πως η ανακατασκευή της Λεωφόρου δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο Γιάννης Σγουρός, παρότι η περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να εγκρίνει κονδύλι 7 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης παρότι εμφανίστηκε βέβαιος πως το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει, εκτίμησε πως θα χρειαστούν 2-3 χρόνια για να ολοκληρωθεί το έργο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Σγουρού:

-τις διαδικασίες για την ανακατασκευή της Λεωφόρου: «Από τον Παναθηναϊκού μού έστειλαν αναλυτικά τα αιτήματά τους για την ανακατασκευή και επέκταση του γηπέδου, με κυριότερο την ενίσχυση του φέροντος οργανισμού. Έχουμε ήδη στείλει ανθρώπους της Περιφέρειας κι έχουν κάνει μια πρώτη, μακροσκοπική έρευνα του γηπέδου. Περιμένουμε να μας στείλει ο Παναθηναϊκός τη μελέτη. Ο Παναθηναϊκός μάς ζήτησε αρχικά 9,5 εκατ. ευρώ. Τα 7 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια είναι για το γήπεδο, θα δοθεί από την Περιφέρεια για την ανακατασκευή της Λεωφόρου με την προϋπόθεση ότι η μελέτη που θα έρθει σε μας θα το υποστηρίζει. Από τη στιγμή που θα μας φέρουν τη μελέτη, μέσα σε ένα μήνα θα έχουμε τελειώσει τον έλεγχο.

-το αν θεωρεί μόνιμη λύση για τον Παναθηναϊκό η Λεωφόρος: «Θεωρώ πως δεν είναι αυτή η μακροπρόθεσμη λύση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Είναι δικαίωμα του Παναθηναϊκού να κάνει ό,τι θέλει, εμείς συμβάλλουμε στην ανακατασκευή του γηπέδου, όμως είναι κρίμα-για παράδειγμα-να μην αξιοποιούνται συνολικά οι υπάρχουσες ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ».

-το αν μπορεί να γίνει νέο γήπεδο στη Λεωφόρο: «Δύσκολο. Χρειάζεσαι μόνο δύο χρόνια για να κάνεις τη μελέτη. Είναι πάρα πολλά τα θέματα, όχι μόνο οικονομικά. Εκεί μπαίνει στο παιχνίδι και ο Δήμος της Αθήνας. Ο Παναθηναϊκός λέει τώρα ‘ας συμμαζέψω το σπίτι μου, να είμαι ασφαλής και μετά βλέπουμε’. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι αυτή που θα πρέπει να βρει οριστική λύση για το γηπεδικό».

-τους λόγους που απέτυχε το εγχείρημα του Βοτανικού: «Ένα τέτοιο εγχείρημα θέλει χρήμα, χρόνο και συνοχή μεταξύ διαφορετικών φορέων. Και φυσικά μιλάμε για τεράστιο ποσό, περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ για τα συνολικά έργα στην περιοχή. Τα προβλήματα ήταν πολλά: οικονομικά, θεσμικά, πολιτικά».

-το πότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο της ΑΕΚ: «Σε δύο με τρία χρόνια. Υπό ιδανικές συνθήκες σε δύο, το ρεαλιστικό όμως είναι ότι η ΑΕΚ θα μπει στο γήπεδό της σε τρία χρόνια από σήμερα. Κι όλα αυτά εφόσον η μελέτη που θα κατατεθεί σε μας είναι τέλεια. Γιατί αν υπάρξει λάθος, όλα τα προβλήματα θα παρουσιαστούν εκεί. Όμως κι εγώ πιστεύω πως το γήπεδο της ΑΕΚ θα κατασκευαστεί. Δεν είναι τρελός ο Μελισσανίδης για να μπαίνει μπροστά. Βάζει τη ζωή του, την ψυχή του γι’ αυτό το έργο».

-την κατεδάφιση του «Ν. Γκούμας»: «Ήμουν κατηγορηματικά αντίθετος με την κατεδάφισή του. Είχε έρθει ο Γιάννης Γρανίτσας με τα σχέδια του νέου γηπέδου και του είχα πει ‘αν το γκρεμίσεις, δεν είναι εύκολο να το ξαναφτιάξεις’. Το γήπεδο μετά το σεισμό δεν είχε ουσιαστικό πρόβλημα πέρα από κάποιο από τα πέταλα. Τους είχε πει ότι η ΓΓΑ θα διαθέσει ένα κονδύλι για τις ζημιές. Εκείνοι όμως απευθύνθηκαν σε εταιρεία και πήραν τη μελέτη για το γκρέμισμα του γηπέδου. Τότε ήταν που πάγωσα, επειδή γνώριζα το νομικό κυκεώνα για την κατασκευή νέου γηπέδου. Εδώ ακόμη και τώρα για να χτιστεί το γήπεδο θα περάσει από χίλια μύρια κύματα».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ, ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ, ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!