Σγουρός: Ναι σε ουσιαστικό έλεγχο, όχι στην εποπτεία

Την αντίθεση των Περιφερειών στη σύσταση και λειτουργία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και  περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός κατά την παρουσία του στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Παράλληλα, ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε στην πάγια θέση της ΕΝ.Π.Ε. για άμεση εφαρμογή του προληπτικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο για όλες τις δαπάνες των Περιφερειών.

«Θέλουμε καλύτερους ελέγχους και όχι περισσότερους ελέγχους. Είναι αντιπαραγωγικό και αναποτελεσματικό να φορτώνουμε τις υπηρεσίες με πολλούς – αλληλοκαλυπτόμενους – ελέγχους. Ζητάμε έναν εξαντλητικό, πλήρη και επί της ουσίας έλεγχο πριν από κάθε μας δαπάνη, και όχι έναν έλεγχο που έρχεται καθυστερημένα, αφότου έχει γίνει η δαπάνη και έχει πλέον δημιουργηθεί τετελεσμένο. Το θέμα είναι να προλαμβάνουμε καταστάσεις και όχι μετά από χρόνια να διαπιστώνουμε μία παράβαση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ παρευρέθη στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής με αφορμή  τη συζήτηση του νομοσχεδίου Κύρωση της από 31.12.2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων αρμοδιότητας των Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και του Υπουργού Επικρατείας» και άλλες διατάξεις

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται «καμπάνες» με το Παρατηρητήριο ΟΤΑ
Σγουρός: Παρατηρητήριο και Οικονομική Αυτοτέλεια είναι έννοιες ασύμβατες
Στυλιανίδης: Οικονομική εξυγίανση ΟΤΑ μόνο μέσω της Εποπτείας
Και με ΚΥΑ, ο «βρόχος» του Παρατηρητηρίου ΟΤΑ
Στυλιανίδης: Κρατήσαμε όρθιους τους ΟΤΑ, τώρα ενισχύουμε την αυτονομία τους
Επτά οι έλληνες «τροϊκανοί» των ΟΤΑ
Εποπτεία ζητούν οι δήμοι της ανατολικής Αττικής λόγω ΕΥΔΑΠ
Στυλιανίδης: Με το «μνημόνιο 3» εξασφαλίζουμε οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ
ΚΕΔΕ: «Ανταρσία» για απολύσεις, προσφυγή για εποπτεία

ΥΠΕΣ: Βγάζει στη «σέντρα» 40 «ασυνεπείς» δήμους
Ρεν: Αύξηση στα τέλη και τους φόρους των «κόκκινων» δήμων
Επιστημονικό Συμβούλιο Βουλής: Αντισυνταγματικό το Παρατηρητήριο ΟΤΑ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΒΟΥΛΗ, ΕΝΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ, ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!