Σγουρός: Κλειδωμένα τα 20 εκατομμύρια για την «Αγιά Σοφιά»

Στην περιφέρεια Αττικής βρέθηκαν ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Κωνσταντίνος Κοτσάτος, το μέλος της «Δικέφαλος 1924» Πέτρος Παππάς και ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Ανδριόπουλος όπου και είχαν συνάντηση με τον Γιάννη Σγουρό μέσα σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, μία μέρα πριν την επίσημη παρουσίαση του γηπέδου.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη πολύ σημαντική συνεισφορά της περιφέρειας στην ανακατασκευή του γηπέδου προσθέτοντας πως η προμελέτη του έργου θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Γ.Γ. Αθλητισμού: «Επισκεφτήκαμε την Περιφέρεια και τον κύριο Σγουρό. Οφείλω να τον ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά για την προσπάθεια που έχει κάνει για ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό σωματείο και επιτέλους να φτιάξει το γήπεδο του. Ενόψει της αυριανής παρουσίασης του γηπέδου, ήρθαμε στην Περιφέρεια για να ενημερώσουμε για όλες τις κινήσεις, για να μην έχουμε καθυστερήσεις. Να βαδίσουμε σ’ έναν δρόμο από κοινού. Και θέλω να πιστεύω πως πολύ σύντομα το έργο θα ξεκινήσει και η ΑΕΚ επιτέλους θα αποκτήσει το γήπεδο που της αξίζει. Δεν μπορώ να πω ημερομηνίες, δεν μπορώ να πω για χρονοδιάγραμμα. Είναι θέματα γραφειοκρατικά. Όταν είμαστε έτοιμοι θα το ανακοινώσουμε. Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια της Περιφέρειας. Είναι αμαρτία, αφού υπάρχουν χρήματα, όχι μόνο για την ΑΕΚ και για άλλα αθλητικά σωματεία, να μην χρηματοδοτούνται τέτοια έργα για τον αθλητισμό».

Από τη πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε: «Η περιφέρεια Αττικής συμβάλει για την νεολαία της περιοχής, το δεύτερο είναι για την άθληση της περιοχής και τρίτο σεβόμενοι την ιστορία ενός σωματείου που έχει δοξάσει τον ελληνικό αθλητισμό στο εξωτερικό. Λέει ο λαός μας, πως αν δεν κτίσεις σπίτι και αν δεν κάνεις παιδί, δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Ξεκινούν να φτιάξουν το σπίτι τους και δεν ξέρουν πόσα προβλήματα μπορούν να υπάρξουν. Και γραφειοκρατικά και τεχνικά. Αυτά συζητήσαμε ώστε η μελέτη να είναι άρτια και να μην έχει προβλήματα ώστε να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο της ανέγερσης του γηπέδου. Σ’ ό,τι αφορά στο οικονομικό, τα χρήματα είναι κλειδωμένα και όταν θα ξεκινήσει το έργο της ΑΕΚ, σε λογαριασμούς που θα έρχονται, θα αποπληρώνεται το έργο από την περιφέρεια, μέχρι τα 20 εκατομμύρια».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στη συνέπεια του Γ.Σγουρού λέγοντας ότι η προσπάθεια ανακατασκευής του γηπέδου ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και ότι από τότε ο κ. Σγουρός είχε υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει. «Και σήμερα κρατά την υπόσχεσή του», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοτσάτος ευχήθηκε το παράδειγμα της ΑΕΚ να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες και να γίνουν αντίστοιχα έργα για να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα καθώς «ομάδες χωρίς φιλάθλους δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Η σημαντική προσπάθεια για το γήπεδο της ΑΕΚ σηματοδοτεί την αναγέννηση του ελληνικού αθλητισμού» όπως είπε συγκεκριμένα.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ


Αφήστε μια απάντηση