Σγουρός: Διαφάνεια, τήρηση νόμων στους διαγωνισμούς για τα σκουπίδια

Στην απρόσκοπτη, διαφανή και απόλυτα σύμφωνη με τις επιταγές της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας διεξαγωγή της πρώτης φάσης των δύο διαγωνισμών για την κατασκευή των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων σε Γραμματικό και Κερατέα αναφέρθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ ο πρόεδρος και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ο Γ. Σγουρός υπογράμμισε ότι με τους διαγωνισμούς που ξεκίνησε ο ΕΔΣΝΑ δρομολογείται επιτέλους μια μόνιμη και βιώσιμη λύση προς όφελος των πολιτών στη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και με διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.

Παράλληλα, όπως τόνισε, η απόφαση για τη φύλαξη των προσφορών σε θυρίδες-ντουλάπες τραπέζης διασφαλίζει απόλυτα το περιεχόμενό τους και ανοίγει ένα δρόμο, που σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρος ο δημόσιος τομέας, εάν θέλουμε σε αυτό το τόπο να υπάρξει πραγματικά διαφάνεια.

Έκανε λόγο και στις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται κατά καιρούς για την κατασκευή των εργοστασίων επισημαίνοντας ότι κατανοεί τις όποιες διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις, αλλά ο σεβασμός της νομιμότητας και η συμμετοχή στον διάλογο είναι ο μόνος τρόπος για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ας σταματήσουμε επιτέλους να πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι μας. Οι πολίτες επιθυμούν λύσεις στα προβλήματά τους και δεν αντέχουν αντεγκλήσεις που στηρίζονται σε σκοπιμότητες μικροκομματικές, συντεχνιακές, τοπικές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29/01 και στις 05/02/2013 ακολουθούν οι άλλοι δύο διαγωνισμοί για τα εργοστάσια της Δυτικής Αττικής (Λιόσια και Φυλή). Στη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ προχώρησε στην συγκρότηση των Επιτροπών των εν λόγω διαγωνισμών.

Διαβάστε επίσης:
ΕΔΣΝΑ: Απέρριψε αίτημα αναστολής διαγωνισμού για Κερατέα
Σκουπίδια Αττικής: Οι ίδιοι 8 «μνηστήρες» και για την Κερατέα
Σκουπίδια Αττικής: Οκτώ «μνηστήρες» για εργοστάσιο Γραμματικού

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΓΟΥΡΟΣ, ΕΔΣΝΑ, ΣΔΙΤ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!