Σφαγεία και κτηνίατροι στη σύσκεψη ΕΝΑΕ-Κιλτίδη

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τον εκσυγχρονισμό των σφαγείων αλλά και την έλλειψη κτηνιάτρων πραγματοποίθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΝΑΕ με εκπροσώπους απ’ όλες τις Νομαρχίες της χώρας και τη συμμετοχή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Κιλτίδης έκανε λόγο για εποικοδομητική συζήτηση «η οποία θα φέρει αποτελέσματα». Τόνισε δε ότι ήδη το Προεδρικό διάταγμα για τον εγκεκριμένο, εξουσιοδοτημένο σύμβουλο κτηνίατρο βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης, δηλαδή να γίνει νόμος του κράτους, να ξεκινήσει να λειτουργήσει συμπληρωματικά, προπάντων για την καταπολέμηση κάθε ζωοανθρωπονόσου: «Από την άλλη πλευρά εμείς ήδη και από το Γ ΚΠΣ και από την Τέταρτη Προγραμματική Περίοδο ήμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε κάθε πρόταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που ήδη υποστηρίζεται κυρίως στην νησιωτική Ελλάδα μαζί με την επεξεργασία των υποπροϊόντων για να υπάρξουν οι απαραίτητες δομές. Πρέπει να υπάρχουν τα σφαγεία που αναλογούν στην χώρα μας και εκείνα τα κέντρα επεξεργασίας των υποπροϊόντων. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε, ότι άλλο προταθεί από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις να είναι σίγουροι ότι θα υλοποιηθεί», πρόσθεσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Νομάρχες: Απαιτείται άμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων σε κτηνιάτρους

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ δημήτρης δράκος υποστήριξε ότι «παρά τα μεγάλα προβλήματα που θέσαμε στον Υφυπουργό, οι νομάρχες είναι αποφασισμένοι να συλλειτουργήσουν αποφασίστηκα και υπεύθυνα στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της πάταξης οποιαδήποτε κακής διαχείρισης που βλάπτει τη δημόσια υγεία και έχει συνέπειες για τον πολιτισμό μας. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε απολύτως το θεσμικό πλαίσιο προς κάθε κατεύθυνση. Από τον Υφυπουργό ζητούμε προγράμματα εκσυγχρονισμού με την ανάλογη οικονομική υποστήριξη και αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος της υποστελέχωσης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων», κατέληξε ο κ. δράκος.

Άμεσες προσλήψεις κτηνιάτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και για να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέας παραπομπής της χώρας στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια ζήτησε από τη πλευρά του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας. Παρέθεσε δε συγκεκριμένα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι ελλείψεις κτηνιατρικού προσωπικού ανέρχονται σε ποσοστό της τάξης του 60 %, ποσοστό που αντιστοιχεί στην ανάγκη πρόσληψης 1.200 ακόμη κτηνιάτρων, προκειμένου να θωρακιστεί η δημόσια υγεία και να εναρμονιστεί η χώρα μας με τα standards της Ε.Ε.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΝΠΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!