Σε νέα δίκη ο Ζορό

Με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή παραπέμπεται σε δίκη ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά από σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ψωμιάδης αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου Θεσσαλονίκης επειδή δεν έκλεισε γηροκομείο που λειτουργούσε χωρίς άδεια στο κέντρο της πόλης και δεν επέβαλλε τα προβλεπόμενα χρηματικά πρόστιμα σε βάρος του ιδιοκτήτη του.

Mε την ίδια κατηγορία θα καθίσουν στο εδώλιο ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της νομαρχίας , η τμηματάρχης Εποπτείας και Ελέγχου της συγκεκριμένης διεύθυνσης, ενώ οι υπάλληλοι της διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έκαναν τους ελέγχους και επισήμαναν το συγκεκριμένο θέμα στους προϊσταμένους τους κατηγορούνται ότι παρέλειψαν να κάνουν σχετική αναφορά προς το νομάρχη Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, σύμφωνα με το βούλευμα ο νομάρχης «γνώριζε εξ ιδίας αντιλήψεως την έλλειψη άδειας, παρέλειψε να εκδώσει απόφαση διακοπής λειτουργίας του Οικοτροφείου Γερόντων, να την κοινοποιήσει σε Αστυνομικό Τμήμα και να επιβάλει διοικητικό χρηματικό πρόστιμο σε βάρος του». Σε δίκη παραπέμπεται, επίσης, η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση προσέφυγε στη δικαιοσύνη ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης. Τελικά, το γηροκομείο έκλεισε τον Ιούλιο του 2007, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Υγείας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!