Σε καραντίνα τέθηκε πλοίο στο Πέραμα - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
3
Δεκέμβριος
Back

Σε καραντίνα τέθηκε πλοίο στο Πέραμα

Σε καραντίνα έχει τεθεί το φορτηγό πλοίο SEA RESOLVE από τη Νιγηρία, που κατέπλευσε το πρωί στο ναυπηγείο του Ατσαλάκη στο Πέραμα, μετά την ενημέρωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ότι δύο από τα δεκαεπτά συνολικά μέλη του πληρώματος, πάσχουν από πιθανή μεταδοτική ασθένεια.

Κλιμάκιο ιατρών του τμήματος Υγειονομείου Λιμένος της νομαρχίας Πειραιά έσπευσε στο πλοίο, όπου και διαπίστωσε ότι πρόκειται για δύο άνδρες, Αιγυπτιακής και Τανζανικής καταγωγής, οι οποίοι νοσούν από εμπύρετο ασθένεια αγνώστου αιτιολογίας.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε ειδική μονάδα λοιμώξεων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, προκειμένου να υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις.

Παρά το γεγονός ότι το κλιμάκιο της νομαρχίας Πειραιά έλαβε έγγραφες διαβεβαιώσεις από τον πλοίαρχο του πλοίου ότι κανένα άλλο μέλος του πληρώματος δεν νοσεί και ότι δεν χρειάζονται ιατρική συνδρομή, αποφασίστηκε να απαγορευθεί η έξοδος και η είσοδος του οιουδήποτε επί του πλοίου μέχρι την έκδοση των εξετάσεων από το νοσοκομείο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!