Σάμος σε Στυλιανίδη: «Στον αέρα» η μεταφορά μαθητών, εάν δε δοθεί μισό εκατ. ευρώ - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
28
Νοέμβριος
Back

Σάμος σε Στυλιανίδη: «Στον αέρα» η μεταφορά μαθητών, εάν δε δοθεί μισό εκατ. ευρώ

Την καταβολή τουλάχιστον 400.000 ευρώ για την κάλυψη τρεχουσών οικονομικών τους υποχρεώσεων ζητούν οι λεωφορειούχοι της Σάμου και της Ικαρίας προκειμένου να αρχίσουν να μεταφέρουν μαθητές, όπως ενημερώνει σχετικά, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους. Μάλιστα, μπροστά στον κίνδυνο να μην αρχίσει καν η μεταφορά μαθητών, όπως σημειώνει στην επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης, οι μαθητές σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα απέχουν από τα μαθήματά τους την προσεχή Δευτέρα, όπως αποφάσισαν σχετικά στις γενικές τους συνελεύσης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, οι λεωφορειούχοι τόσο του ΚΤΕΛ Σάμου όσο και οι ιδιώτες μεταφορείς στην Ικαρία δε συμφωνούν και δεν αποδέχονται μέρος της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, εάν δεν εξοφληθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της περασμένης χρονικής περιόδου και δεν προηγηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων και προτείνουν μείωση έως 5% της δαπάνης του μεταφορικού έργου των υφισταμένων συμβάσεων.

Ανάμεσα στα άλλα, ο Θ. Παπαθεοφάνους αναφέρεται και στο θέμα της επικινδυνότητας που προκύπτει με την υπέρβαση του επιβατικού δυναμικού σε κάποια δρομολόγια και τις διαμαρτυρίες που δέχεται καθημερινά από γονείς, μαθητές και συλλογικούς φορείς για τη μη εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της πολιτείας στην εκτέλεση του έργου της μεταφοράς μαθητών.

 

Σχετικές αναρτήσεις:
Π.Ε. Σάμου: Ζητεί περισσότερα χρήματα για τη μεταφορά των μαθητών
«Χειρόφρενο» από αύριο στη μεταφορά μαθητών στην Αττική
Δυτική Ελλάδα -μεταφορά μαθητών: Νομοθετική ρύθμιση για χρέη προς ΚΤΕΛ Αχαΐας
ΥΠΕΣ: Η Νομοθετική Πράξη για τη μεταφορά μαθητών… στις περιφέρειες

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!