Σάμος: Μόνιμη επιτροπή για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού

Την πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Θ. Παπαθεοφάνους για δημιουργία μόνιμης επιτροπής σχετικά με τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Σάμου αλλά και την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας της γραμμής, υιοθέτησαν οι φορείς του νησιού κατά τη σημερινή τους σύσκεψη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν προτάσεις με στόχο να σπάσει ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του νησιού που διαρκεί εδώ και μία εβδομάδα αλλά να γίνει η γραμμή συμφέρουσα, όπως π.χ. να συμπεριληφθεί στο δρομολόγιο Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη ή ακόμη και να «υιοθετήσει» δρομολόγιο, που θα περιλαμβάνει την Τουρκία.

Παράλληλα ακούστηκαν προτάσεις για διαχωρισμό των δρομολογίων ανάλογα με την περίοδο χαμηλής ή υψηλής ζήτησης, καθώς και για παροχή οικονομικών κινήτρων από το κράτος για φθηνότερα πετρέλαια στα πλοία, αφαίρεση των φόρων υπέρ τρίτων ή μείωση συντελεστών ΦΠΑ.

Για τις εναέριες συγκοινωνίες προτάθηκε να τεθεί ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου για όλα τα νησιά μιας και, όπως τονίσθηκε, υπάρχει μονοπωλιακό καθεστώς, που ανεβάζει τις τιμές των εισιτηρίων στα ύψη.

 

Σχετικά

Σάμος: Συνάντηση τοπικών φορέων για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!