Σάμος: Με δειλά βήματα η αποκατάσταση των ζημιών στο Ηραίο - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
7
Φεβρουάριος
Back

Σάμος: Με δειλά βήματα η αποκατάσταση των ζημιών στο Ηραίο

Από την άντληση των νερών από υπόγεια και καταστήματα ξεκίνησε με δειλά βήματα η αποκατάσταση των ζημιών στο Ηραίο της Σάμου, μετά την πρωτοφανή δίωρη νεροποντή του Σαββάτου.

Στο έργο συμμετείχαν συνεργεία του στρατού, της Πυροσβεστικής , εθελοντών, της Περιφερειακής Ενότητας και του δήμου, ενώ σήμερα  το πρωί, κλιμάκια στα οποία συμμετέχουν πολιτικοί μηχανικοί θα προχωρήσουν στο έργο της αποτίμησης των ζημιών, ώστε όλοι οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν.

Το πρωί της Κυριακής, καθώς η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου στο ‘στρατόπεδο 298’ του Ηραίου, για τον καλύτερο προγραμματισμό των ενεργειών στην κατεύθυνση της αποκατάστασης ζημιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχε η γ.γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστίνα Καλογήρου η οποία ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν, άμεσα, 6 άτομα με δίμηνη σύμβαση έργου, ενώ ζητήθηκε από τον ταξίαρχο της 79 ΑΔΤΕ να αποσπάσει στο δήμο 20 άτομα, που θα συνδράμουν στην επιχείρηση καθαρισμού και αποκατάστασης στην πληγείσα περιοχή .

Παράλληλα κλιμάκιο αποτελούμενο από την γ.γ, τον δήμαρχο , τους προϊσταμένους των γραφείων πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας και του δήμου , της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, επισκέφθηκε εν συνεχεία όλα τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές.

Σχετικά

Πλημμύρες: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Ηραίον της Σάμου

Δείτε το video

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!