Ρόδος: Συνεργασία Δήμου – Περιφέρειας για το Φράγμα της Κρητηνίας

Μια νέα προσπάθεια απεμπλοκής των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των έργων στο Φράγμα της Κρητηνίας (Λύρου) είναι σε εξέλιξη και σε συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου. Ένα έργο «ταλαιπωρημένο», όπως το χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης μετά τη συνάντηση που είχε με τους αντιδημάρχους Νίκο Τσουκαλά και Μανώλη Σαββή, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκου.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, που αν και έχει ενταχθεί στο 2ο και το 3ο ΚΠΣ, και στη συνέχεια ως έργο – γέφυρα στο ΕΣΠΑ, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, παρά μόνο το 20% των εργασιών, σημειώνοντας πως αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έργων που έχουν ως φορέα υλοποίησης τα υπουργεία και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Για το λόγο αυτό άλλωστε ζητήθηκε και έγινε αποδεκτό τότε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Περιφέρεια να έχει την ευθύνη επίβλεψης του έργου.

Μετά τη νέα διπλάσια έκπτωση που κατέθεσε ο μειοδότης ανάδοχος, κάτι που αποτελούσε απαίτηση του Υπουργείου, ζητείται πλέον η επιτάχυνση των διαδικασιών συμβασιοποίησης του έργου, και προς την κατεύθυνση αναλαμβάνουν κοινές πρωτοβουλίες ο Περιφερειάρχης και ο δήμαρχος της Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!