Ρύθμιση οφειλών για πωλητές λαϊκών αγορών στη Θεσσαλονική

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δίνει τη δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση του συνόλου των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26 Μαΐου 2015 και οι οποίες προέκυψαν λόγω της μη καταβολής ημερήσιου τέλους προσέλευσης από πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες), που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Το θέμα συζητήθηκε ύστερα από σχετικό αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος Θεοφάνη Παπά, που είναι παράλληλα και πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.
Στην εισήγησή του, ο κ. Παπάς τόνισε ότι, με την απόφαση αυτή, δίνεται οικονομική ανάσα στους πωλητές λαϊκών αγορών, παραγωγούς και επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν πληγεί, όπως και πολλές άλλες επαγγελματικές ομάδες, από την οικονομική κρίση, ώστε να καταβάλλουν τμηματικά τις οφειλές τους προς την Περιφέρεια και να μπορέσουν στη συνέχεια να ανανεώσουν τις άδειές τους.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να εισπραχθούν, από την Περιφέρεια, εκκρεμείς οφειλές ημερήσιου τέλους, που ανέρχονται μόνο για τους επαγγελματίες στο ποσό του 1.916.000 ευρώ και αφορούν κυρίως οφειλές προς τον παλιό Ο.Λ.Α.Θ., ώστε, με τη σειρά της, η Περιφέρεια να αποδώσει το νόμιμο ποσοστό προς τους Δήμους και τις Ομοσπονδίες, για την εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών της Θεσσαλονίκης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση