Ψωμιάδης: Το «κράτος των Αθηνών» απαξιώνει και τα μέσα μεταφοράς

Εναντίον του «αθηναϊκού κατεστημένου» στρέφεται, με δήλωσή του, ο εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, με αφορμή τη διακοπή δρομολογίων εντός νομού του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης αλλά και την προειδοποίηση του ΟΑΣΘ για διακοπή δρομολογίων από 1-12-2012. Ο Π. Ψωμιάδης καλεί άμεσα «τα αρμόδια υπουργεία να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους απέναντι σε δύο φορείς, όπως τα ΚΤΕΛ και ο ΟΑΣΘ, με μέγιστη κοινωνική προσφορά. Να θυμηθούν εκεί στην Αθήνα ότι εδώ δεν έχουμε ούτε μετρό ούτε τραμ ούτε προαστιακό ούτε ηλεκτρικό».

«Εάν σταματήσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων καταργούν ουσιαστικά το δικαίωμα της μετακίνησης. Αυτό είναι το όραμα του αθηναϊκού κατεστημένου για την ελληνική περιφέρεια; Ή μήπως θέλουν να απαξιώσουν πλήρως τα δημόσια μέσα μεταφοράς για να προμοτάρουν ξένα συμφέροντα;», αναρωτιέται ο εν αργία περιφερειάρχης.

«Όταν εδώ κι ένα χρόνο μιλούσα για την πλήρη διάλυση του κράτους, κάποιοι σφύριζαν κλέφτικα. Σήμερα, είναι πλέον φανερό ότι βρισκόμαστε ενώπιον πλήρους κατάρρευσης: οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις περιφέρειες απεργούν, τα σκουπίδια έχουν καταλάβει τη Θεσσαλονίκη, τα ΚΤΕΛ διακόπτουν τα δρομολόγιά τους, ο ΟΑΣΘ έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά», σημειώνει συνεχίζοντας ο Π. Ψωμιάδης και συμπληρώνει, σε έντονο ύφος:

«Να πάψουν να κάνουν υψηλή πολιτική και να κοιτάξουν την καθημερινότητα. Να σταματήσουν τις κοκορομαχίες στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να βγουν στο πεζοδρόμιο, να δουν που έχουν οδηγήσει την κοινωνία, πως τη βγάζει ο λαός με τις μνημονιακές επιλογές τους».

«Να δούμε τι άλλο θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός στο όνομα της σωτηρίας του», καταλήγει στη δήλωσή του ο Π. Ψωμιάδης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!