Ψωμιάδης σε σχολεία: Διαλέξτε την Κεντρική Μακεδονία για τις εκδρομές σας

Επιστολή στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στα ΚΑΠΗ της ΠΚΜ σχετικά με επιλογές για προορισμούς εκδρομών έστειλε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, καλώντας τους υπεύθυνους οργάνωσης εκδρομών των ανωτέρω φορέων να επιλέξουν για τις εκδρομές που τυχόν προγραμματίζουν προορισμούς εντός της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Έχουμε το ακριβό προνόμιο να ζούμε σε μια περιοχή προικισμένη με μοναδικές φυσικές και πολιτιστικές ομορφιές. Μπορούμε να τη γνωρίσουμε καλύτερα, δίνοντας πολύτιμες ανάσες ζωής, ανάσες επιβίωσης στις τουριστικές επιχειρήσεις και στις τοπικές αγορές», τονίζει ο Δ. Ψωμιάδης και καταλήγει «οι στιγμές αυτές απαιτούν ενότητα, ομοψυχία και αλληλοβοήθεια. Εάν δεν αγαπήσουμε και δεν βοηθήσουμε εμείς τον τόπο μας, τους συνανθρώπους μας, ας μην περιμένουμε από κανέναν άλλο να το πράξει».

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΨΩΜΙΑΔΗ
Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα μας αντιμετωπίζει μια από τις χειρότερες δοκιμασίες των τελευταίων ετών.

Η εικόνα της βάλλεται καθημερινά μέσα από την αρνητική προβολή σε ελληνικά και κυρίως ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που δεν χάνουν ευκαιρία να απαξιώσουν τη χώρα μας σε διάφορα επίπεδα, ανάμεσα τους και στον τουρισμό, κύρια πηγή εσόδων για την ελληνική οικονομία. Είναι η ώρα να αποδείξουμε πως αγαπάμε και στηρίζουμε τον τόπο μας.

Μια υπεύθυνη στάση συνοχής και αλληλεγγύης στα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, αυτή μπορεί και πρέπει να είναι η δική μας δυναμική απάντηση στην κρίση, κίνηση ουσίας και όχι εντυπωσιασμού.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλώ με την παρούσα να επιλέξετε για τις εκδρομές που τυχόν προγραμματίσετε προορισμούς εντός της Κεντρικής Μακεδονίας. Έχουμε το ακριβό προνόμιο να ζούμε σε μια περιοχή προικισμένη με μοναδικές φυσικές και πολιτιστικές ομορφιές.

Μπορούμε να τη γνωρίσουμε καλύτερα, δίνοντας πολύτιμες ανάσες ζωής, ανάσες επιβίωσης στις τουριστικές επιχειρήσεις και στις τοπικές αγορές. Επτά περιφερειακές ενότητες, η Πιερία, η Ημαθία, η Πέλλα, το Κιλκίς, οι Σέρρες, η Χαλκιδική, η Θεσσαλονίκη, επτά ψηφίδες ενός καταπληκτικού μωσαϊκού, χρωμάτων και εικόνων, είναι έτοιμες να σας υποδεχθούν και να σας φιλοξενήσουν, να σας προσφέρουν ένα καταπληκτικό οδοιπορικό από το Άγιο Όρος και τα αρχαία Στάγειρα μέχρι τις λίμνες Κερκίνη, Βεγορίτιδα και Δοϊράνη, από τα σπήλαια των Πετραλώνων και της Αλιστράτης μέχρι τις βυζαντινές εκκλησιές της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας, από το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Κιλκίς και την μαρτυρική πόλη της Νάουσας μέχρι τον Όλυμπο και το Λιτόχωρο στην Πιερική γη, από την Πέλλα και τη Βεργίνα του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου μέχρι την Αμφίπολη. Αυτός είναι ο πλούτος μας φίλες και φίλοι. Και αυτό τον πλούτο δεν μπορεί να μας τον πάρει κανείς.

Οι στιγμές αυτές απαιτούν ενότητα, ομοψυχία και αλληλοβοήθεια. Εάν δεν αγαπήσουμε και δεν βοηθήσουμε εμείς τον τόπο μας, τους συνανθρώπους μας, ας μην περιμένουμε από κανέναν άλλο να το πράξει.

Εύχομαι και ελπίζω η έκκληση μου να εισακουστεί.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!