Ψωμιάδης: Καταγγέλλει ακτοπλοϊκό αποκλεισμό Θεσσαλονίκης από Αιγαίο - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
26
Οκτώβριος
Back

Ψωμιάδης: Καταγγέλλει ακτοπλοϊκό αποκλεισμό Θεσσαλονίκης από Αιγαίο

Επιστολή στους υπουργούς Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έστειλε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής από τα νησιά του Αιγαίου το καλοκαίρι.

Στην επιστολή του, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης παρατηρεί ότι παρά την ελάχιστη αύξηση των δρομολογίων προς νησιώτικους προορισμούς του Αιγαίου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το ενδιαφέρον των Βορειοελλαδιτών να επισκεφθούν τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη για τις θερινές τους διακοπές, «η υποτιθέμενη “συμπρωτεύουσα” παραμένει άγονη γραμμή».

Ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι το θέμα δεν εξαντλείται στους κατοίκους της Μακεδονίας και της Θράκης, αφού το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να δώσει άμεση και εύκολη πρόσβαση στα ελληνικά νησιά και σε επισκέπτες από τα Βαλκάνια, τις ανατολικές χώρες και τις χώρες τη κεντρικής Ευρώπης. Ο κ. Δ. Ψωμιάδης ζητεί από τους υπουργούς Επκρατείας και Τουρισμού να ενεργήσουν τα δέοντα, ώστε «να επιλυθεί το απαράδεκτο αυτό καθεστώς, που προκαλεί τεράστια ζημία στην εθνική μας οικονομία και δυσχεραίνει την πρόσβαση των βορειοελλαδιτών στα νησιά του Αιγαίου».

«Και αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα είναι απαράδεκτο να εξακολουθούν τα συμφέροντα να δρουν σε βάρος του λαού, σε βάρος της εθνικής μας οικονομίας. Θέλω να πιστεύω ότι με αυτήν την κυβέρνηση η «αρχαία τραγωδία» του συγκοινωνιακού αποκλεισμού της Θεσσαλονίκης θα λάβει τέλος», καταλήγει στην επιστολή του ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!