Περιφέρειες

Πρωτούλης: Ακυρώθηκε debate των υποψηφίων περιφερειαρχών Αττικής -Θέλουν εκλογές «στα βουβά»

Για κυβερνητική απόφαση οι εκλογές να πραγματοποιηθούν «στα βουβά», κάνει λόγο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γ. Πρωτούλης, καταγγέλλοντας την ακύρωση της συζήτησης των υποψηφίων περιφερειαρχών Αττικής, που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Συγκεκριμένα σε δήλωση του, ο Γ. Πρωτούλης, σημειώνει:

Μόλις 13 ημέρες πριν τη διεξαγωγή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτώβρη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κυβερνητική απόφαση οι εκλογές να πραγματοποιηθούν «στα βουβά». Μια επιλογή που ταυτόχρονα στηρίζεται από υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην αποκαλυφθούν οι συγκλίσεις τους με τη ΝΔ στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Τελευταίο περιστατικό του σχεδιασμού αυτού αποτελεί η ακύρωση της συζήτησης των υποψηφίων περιφερειαρχών Αττικής, που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Η συγκεκριμένη συζήτηση θα πραγματοποιούνταν με βάση τον κανονισμό που έχει θεσπίσει το ΕΣΡ και απαιτεί την παρουσία τουλάχιστον των 2/3 των υποψηφίων. Παρά την προσπάθεια του συγκεκριμένου τηλεοπτικού μέσου να οργανωθεί η συζήτηση με παρόντες όλους τους υποψηφίους περιφερειάρχες, αυτή υπονομεύτηκε ανοιχτά τόσο από τον εκλεκτό του Μεγάρου Μαξίμου κ. Χαρδαλιά, όσο και από τους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, κ. Ιωακειμίδη και κ. Σγουρό αντίστοιχα, οι οποίοι έχουν ποικιλοτρόπως εξασφαλίσει τις εμφανίσεις τους σε σειρά ΜΜΕ.

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι κανόνες που τέθηκαν από το ΕΣΡ αξιοποιούνται ως άλλοθι για την εξυπηρέτηση του σχεδιασμού της κυβέρνησης, των συστημικών κομμάτων και υποψηφίων τους και άλλων επιτελείων, να μη διεξαχθεί ανοιχτή, δημόσια πολιτική αντιπαράθεση, ώστε ο λαός της Αττικής, και μέσω αυτών των συζητήσεων να ενημερωθεί, να μάθει και να κρίνει τις θέσεις όλων των υποψηφίων πριν τις εκλογές.

Η συγκεκριμένη στάση του κυβερνητικού υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, όπως και των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, να αποτελέσει ένα ακόμα κριτήριο ψήφου για το λαό και τη νεολαία της Αττικής στις επερχόμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Recent Posts

Δικτατορία της Τουρκίας: Δεκάδες συλλήψεις «υπόπτων» για… σύνδεση με Κούρδους μαχητές

Τουρκία: Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 98 υπόπτους για διασυνδέσεις με την εκτός νόμου οργάνωση…

14 λεπτά ago

Βουλή: Τίμησε τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των…

2 ώρες ago

Αυστραλία: Έφηβοι κάνουν σεξ σε σχολική εκδήλωση

Ένα σεξουαλικό σκάνδαλο συγκλονίζει τη Δυτική Αυστραλία, μετά από ένα περιστατικό που αφορούσε δύο εφήβους…

2 ώρες ago

Θεσσαλονίκη: Πόρισμα – σοκ για την κοπέλα που σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία

Σοκ προκαλεί πόρισμα για τον θάνατο της 24χρονης Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχασε τη…

2 ώρες ago

ΓΕΕΘΑ: Εγκαινίασε το Στρατηγείο της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παραβρέθηκε στα εγκαίνια του…

2 ώρες ago

Τρίκαλα: Ξανά στήνονται δημοτικές κάλπες σε χωριό;

Τρίκαλα: Νέες δημοτικές κάλπες σε χωριό του νομού Τρικάλων; Πιο συγκεκριμένα, το μπέρδεμα αφορά στον…

2 ώρες ago