Προσωρινή λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα του Αγίου Ευστρατίου

Ύστερα από ένα μακρύ χρονικό διάστημα οι κάτοικοι στη Λήμνο αλλά κυρίως του Αγίου Ευστρατίου αναμένεται να ξαναδούν πλοίο στο λιμάνι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Express Πήγασος» της Hellenic Seaways θα αναλάβει πιθανότατα την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δυο νησιών με το Λαύριο, έπειτα και τη θετική γνωμοδότηση που έδωσε την Παρασκευή το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), το οποίο συνεδρίασε στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας αναμένεται τώρα να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της γραμμής στη συγκεκριμένη εταιρεία, με μια μικρή αλλαγή στη σύμβαση, η οποία ωστόσο θα έχει το ίδιο μίσθωμα. Η ανάθεση θα αφορά συγκεκριμένη περίοδο, ενώ θα υπάρξει νέος διαγωνισμός για την κάλυψή της σε ετήσια βάση.

Μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο δρομολόγιο από το Λαύριο κάλυπτε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ταξιάρχης» της εταιρείας Σι Λινκ Φέρρις, την οποία κήρυξε έκπτωτη από τη γραμμή ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, καθώς είχε να εκτελέσει δρομολόγιο από τις 27 Απριλίου 2015.

Εκπρόσωπος της εταιρείας «Αιγαίον Πέλαγος» ζήτησε κάλυψη του δρομολογίου με το επιβατηγό οχηματατωγό πλοίο «Παναγία Τήνου» σε περίπου 10 ημέρες, αλλά τα μέλη του ΣΑΣ απέρριψαν την πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Express Πήγασος» αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του από το Λαύριο τρεις φορές την εβδομάδα, πιθανότατα από την ερχόμενη Πέμπτη.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΠΛΟΙΟ


Αφήστε μια απάντηση