Προσφυγικό: Η Δούρου παίρνει τη θέση της αντιπολίτευσης – Καλεί την κυβέρνηση να δώσει αρμοδιότητες στους ΟΤΑ

Να νομοθετήσει άμεσα προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής, με συντονισμένο τρόπο και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να αναλάβει την ευθύνη της μεταφοράς των προσφύγων από την Αττική σε όλη την Ελλάδα, κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, κατά την ομιλία της σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. «Λέω ένα βροντερό ‘νομοθετείστε άμεσα’, έστω και με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, και είναι σίγουρο ότι αυτή θα είναι ίσως η μόνη ΠΝΠ που δεν θα εγείρει συνταγματική αμφισβήτηση», είπε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης, κατά τη διάρκεια της ειδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων για το προσφυγικό σε δήμους και περιφέρειες είναι θέση που έχουν εκφράσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης με προεξάρχουσα τη ΝΔ.

Η Περιφερειάρχης, στην ομιλία της, έθεσε τους βασικούς άξονες του έργου της Περιφέρειας, «στη λογική, όχι του αθροίσματος αλλά ακριβώς του δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου, τον οποίο ασκεί το αντιπροσωπευτικό σώμα της Περιφέρειας, το Περιφερειακό Συμβούλιο», προσθέτοντας ότι οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Αρχής αποσκοπούν στο «να περάσουμε από τη διοίκηση των πολιτών στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΝΔ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΟΥΡΟΥ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!