«Πρωινό Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης»

Πρωινό με τοπικά προϊόντα και συνταγές σκοπεύει να «σερβίρει» στα ξενοδοχεία και τους χώρους εστίασης της περιοχής από τον Μάιο του 2013, οπότε και ξεκινάει η τουριστική περίοδος, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Κώστας Παπακοσμάς, το «Πρωινό Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», θα μπορούσε να περιλαμβάνει λάδι, μέλι, σπαράγγια, ντομάτα, παραδοσιακές πίτες, μπουγάτσα και λαλαγγίτες.

Τόνισε, δε, ότι υπήρξε η πρώτη επαφή με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, που προωθεί το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» και με τις τοπικές ενώσεις ξενοδόχων. Σε μια επόμενη φάση, η Περιφέρεια θα καλέσει σε τοπικό επίπεδο σεφ ξενοδοχείων και συγγραφείς γαστρονομίας για να αποφασιστούν τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο μενού.

Ο κ. Παπακοσμάς επισήμανε ότι στόχος είναι το «Πρωινό Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης» να αποτελέσει ένα ακόμη «όπλο» για προσέλκυση τουριστών.

Οι παραδοσιακές συνταγές της περιοχής προβάλλεται και μέσω Facebook, στη σελίδα Πολιτισμός Τουρισμός, όπου προωθούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι αγροτικές γιορτές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!