Πρόεδρος της ΕΝΠΕ ο Απ. Τζιτζικώστας με ευρεία συναίνεση

Συγκροτήθηκε σημερα σε σώμα το νέο 25μελες Δ. Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με πρόεδρο τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικωστα. Πρώτος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και δεύτερος Αντιπρόεδρος ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμανης.

Τέλος, ο γραμματέας εξελέγη ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικης Γιώργος Γιαννης και Ταμίας ο αντιπεριφερειάρχης Τρικαλων, Χρήστος Μιχαλάκης.
Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Τζιτζικωστας έλαβε 22 ψήφους έναντι ενός λευκού, ο Γιώργος Πατούλης έλαβε 20 ψήφους έναντι 3 λευκών, ο Αλέξανδρος Καχριμανης έλαβε 22 ψήφους έναντι ενός λευκού, ο Γιώργος Γιάννης 21 ψηψους έναντι τριών λευκών και ο Χρήστος Μιχαλάκης 22 υπέρ έναντι 2 λευκών.

«Τώρα που η χώρα βγαίνει από τη κρίση, είναι η ώρα των Περιφερειών», σημείωσε ο Απ. Τζιτζικωστας μετά την εκλογή του. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για την υλοποίηση της μετάβασης από την περιφερειακή διοίκηση στην Περιφερειακή διακυβέρνηση, ώστε «οι Περιφέρειες να ενδυναμωθουν στα πρότυπα των κρατών – μελών της ΕΕ». Εξήρε το έργο του απερχόμενου Προέδρου της ΕΝΠΕ, Κώστα Αγοραστού λέγοντας ότι «η θητεία ήταν φάρος για την επόμενη περιοδο». Από την πλευρά του ο Κ. Αγοραστος σημείωσε με πικρια: « Η περιφερειακή διακυβέρνηση θα ήταν πράξη εάν το ήθελαν οι κυβερνήσεις, όπως θα είχαν συμβεί και οι αλλαγές στην δομή της Αποκεντρωμένης Διοικησης». Αλλά, όπως υπογράμμισε,«οι προτάσεις μας παραμένουν στα συρτάρια των υπουργων». «Είναι καιρός για να περάσουμε σε πραξεις», κατέληξε ο Κ. Αγοραστος.

Τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών για την προεδρία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ είναι:

-Ψήφισαν 23 μέλη: 22 ψήφοι Απόστολος Τζιτζικώστας, 1 λευκό.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΕΝΠΕ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΕΥΡΕΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!