πρόεδρος-λαϊκών-αγορών-ανεπιθύμητα-π-1108666
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 16.12.2022 | 10:22

Πρόεδρος Λαϊκών Αγορών: Ανεπιθύμητα πρόσωπα Δούρου, Σγουρός – Τι απαντά ο πρώην περιφερειάρχης

“Από την χθεσινή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις χημικές τουαλέτες και τα τρέιλερ, αποκαλύφθηκε περίτρανα ότι οι Παρατάξεις της κ. Δούρου και του κ. Σγουρού, το μόνο που επεδίωκαν με περίσσιο πάθος ήταν η άσκηση αντιπολίτευσης, στείρας κριτικής και δημιουργίας προβλημάτων στη Διοίκηση της Περιφέρειας.”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος Λαϊκών Αγορών, Δημήτρης Μουλιάτος.

Και συνεχίζει, “καμία ψύχραιμη φωνή, Καμία ουσιαστική πρόταση, καμία συναίσθηση των προβλημάτων των πωλητών των λαϊκών αγορών. Και όχι μόνο. Έφτασαν στο έσχατο σημείο ντροπής να αντιμετωπίζουν με θυμηδία και προκλητική ελαφρότητα ένα τόσο βαρύ και σοβαρό θέμα, βάζοντας και δημοσιοποιώντας μέσα στο Συμβούλιο, στοιχήματα μεταξύ τους για το αν περάσει ή όχι το θέμα, λες και το αγωνιώδες πρόβλημα της δημόσιας υγείας στις λαϊκές αγορές ήταν κάποιος ποδοσφαιρικός αγώνας.

Ποιοι; Οι άνθρωποι που το 2016-17 φόρτωσαν όλο το βάρος του κόστους της πολύμηνης τοποθέτησης των χημικών τουαλετών στις πλάτες των πωλητών με αποτέλεσμα τα Σωματεία να εξαντληθούν οικονομικά.

Εκείνοι που άφησαν πίσω τους μια δικαστική διαμάχη με τις εταιρείες που διεκδικούν 300.000€ από την Περιφέρεια για τα φέσια που τους φόρεσαν και τα οποία δυστυχώς, σε περίπτωση που κερδίσουν οι εταιρείες, θα κληθεί να πληρώσει το Νομικό Πρόσωπο δηλαδή και πάλι οι πωλητές.

Και αντί να κρυφτούν και να σιωπήσουν, κραύγαζαν, συκοφαντούσαν, απειλούσαν με δικαστήρια.

Απέρριπταν την μοναδική λύση που προληπτικά πρότεινε η Διοίκηση , για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η οποία είχε συμφωνηθεί με την Παναττική Ομοσπονδία Επαγγελματιών και την Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών, όπως και με όλα τα Σωματεία, έπειτα από δύο συσκέψεις.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά. Προκειμένου να δικαιολογήσουν την εξοργιστική άρνηση τους, ενέπλεξαν κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες και επιλογές, αμφισβήτησαν το ήθος και την ακεραιότητα των μελών των Δ,Σ, των Σωματείων που θα χειριστούν οικονομικά την προμήθεια, εκφράστηκαν με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΛΑ.

Έπειτα από όλα αυτά τους ανακοινώνουμε ότι για τους πωλητές των λαϊκών αγορών, τα μέλη των Παρατάξεων της κ. Δούρου και του κ. Σγουρού είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!

Τους ενημερώνουμε δε, ότι οι πωλητές, που βγάζουν το μεροκάματο στον δρόμο αλλά έχουν πολύ περισσότερη αξιοπρέπεια από ορισμένους μεγαλόσχημους παράγοντες, ότι οι αγωνιστές πωλητές δεν ξεχνούν ΠΟΤΕ.

Σε απόλυτη αντίθεση με την ανεύθυνη συμπεριφορά της Αντιπολίτευσης, η Διοίκηση με μια εμπεριστατωμένη εισήγηση και με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, προσπάθησε και πέρασε τελικά την συμφωνία, που μας καθησυχάζει ότι δεν θα βρεθούμε ξαφνικά χωρίς συστήματα υγιεινής στις αγορές μας.

Τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη και αρμόδιο επί των Οικονομικών της Περιφέρειας Νίκο Πέππα για το ενδιαφέρον του, την ενεργό συμμετοχή του στις συσκέψεις, στην αναζήτηση και την εξεύρεση λύσεων.

Τον εντεταλμένο Σύμβουλο Σταύρο Μελά που ήταν παντού, εισηγήθηκε και υποστήριξε την λύση στο Περιφερειακό Συμβούλιο , όπως και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Χάρη Πασβαντίδη για την εποικοδομητική και ουσιαστική συμμετοχή του στην επίλυση του προβλήματος.”

“«Ξεπλένουν» την αποτυχία Πατούλη στις Λαϊκές Αγορές, διαχειρίζονται πόρους και αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής και μας υβρίζουν επειδή επιμένουμε να υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα. Αιδώς Αργείοι!”, απαντά ο πρώην περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός.

Η απάντηση του Γιάννη Σγουρού:

Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς η ανακοίνωση του Προέδρου των πωλητών λαϊκών αγορών κ. Μουλιάτου, σύμφωνα με την οποία είμαστε για αυτόν… «ανεπιθύμητα πρόσωπα» επειδή δεν ακολουθήσαμε τον κ. Πατούλη στον ολισθηρό δρόμο της παράνομης και καταχρηστικής απεμπόλησης των δικαιωμάτων της Περιφέρειας Αττικής στο θέμα των χημικών τουαλετών, το οποίο η Διοίκηση Πατούλη ΑΠΕΤΥΧΕ να επιλύσει επί τρία χρόνια!

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, απεδείχθη σε όλο της το εύρος η ανικανότητα της Διοίκησης Πατούλη να επιλύσει αυτό το βασικό πρόβλημα υγιεινής στους χώρους των λαϊκών αγορών, αποτυχία που οδήγησε τον κ. Πατούλη σε αγαστό εναγκαλισμό με τον υβριστή μας κ. Μουλιάτο και την παράνομη εκχώρηση σε αυτόν της αρμοδιότητας τοποθέτησης χημικών τουαλετών, γεγονός πρωτόγνωρο, παράνομο και καταχρηστικό, για το οποίο αλληλοσυγχαίρονται οι υπαίτιοι της αποτυχίας.

Ενημερώνουμε τον υβριστή κ. Μουλιάτο  και τον υποβολέα του κ. Πατούλη ότι η παράταξή μας θα συνεχίσει να ασκεί εποικοδομητική κριτική και αντιπολίτευση με προτάσεις και θέσεις, υπερασπιζόμενη μέχρι τέλους τη νομιμότητα η οποία καταπατείται συστηματικά από την Διοίκηση Πατούλη υπό τα δικά του χειροκροτήματα.

Επιστρέφουμε τις ύβρεις στους λασπολόγους χειροκροτητές του κ. Πατούλη που ανέλαβαν να «ξεπλύνουν» τις αποτυχίες του, διαχειριζόμενοι με την παράνομη αυτή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που ουσιαστικά τους εκχωρεί η Περιφέρεια Αττικής.

Στην αναφορά του Δ. Μουλιάτου ότι «οι αγωνιστές πωλητές δεν ξεχνούν ποτέ»…  συμφωνούμε γιατί είμαστε σίγουροι ότι οι πραγματικοί πωλητές, αγωνιστές του μεροκάματου γνωρίζουν ότι η παράταξή μας ήταν πάντοτε στο πλευρό τους ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Το πιο βέβαιο όμως από όλα, είναι ότι οι απλοί πωλητές των λαϊκών αγορών που βγάζουν το μεροκάματο στο δρόμο, καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι η αποθέωση του κ. Πατούλη από τον κ. Μουλιάτο, σχετίζεται με την διαχείριση των τεράστιων ποσών που του εκχωρούνται για να «λύσει» το θέμα των χημικών τουαλετών που, περιέργως, δεν κατόρθωσε να λύσει η Διοίκηση Πατούλη!

Αιδώς Αργείοι!

Υ.Γ. Οι λαϊκές αγορές δεν είναι τσιφλίκι του για να διώξει κανέναν απ΄ αυτές. Ανεπιθύμητος είναι όποιος διαχειρίζεται αρμοδιότητες και δημόσιο χρήμα σαν να είναι ιδιωτικές του υποθέσεις και για ίδιον όφελος…..