Πρέβεζα: αυστηρά πρόστιμα και «λουκέτα» σε όσους ρυπαίνουν

Στην επιβολή αυστηρών προστίμων, που αφορούν περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ρύπανση προχώρησε ο νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου επισημαίνοντας με νόημα ότι δεν θα διστάσει να κλείσει ακόμη και επιχειρήσεις.

Τα πρόστιμα αφορούν σφαγειοτεχνικές υποδομές για μη σωστή διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων αλλά και ελαιοτριβεία για μη τήρηση των εγκεκριμένων αδειών διάθεσης υγρών αποβλήτων. Παράλληλα με τα πρόστιμα, έχουν κατατεθεί από τις Υπηρεσίες της Νομαρχίας και μηνυτήριες αναφορές για τη μη ορθή λειτουργία εγκαταστάσεων βιολογικών καθαρισμών.

Ο κ. Ιωάννου, διαπιστώνοντας ότι επιχειρηματίες συνεχίζουν να ρυπαίνουν, συγκάλεσε σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιών και έδωσε αυστηρές οδηγίες για εντατικοποίηση των ελέγχων ακόμη και μέσα στις γιορτές. Στη διάρκεια της σύσκεψης ενημερώθηκε από τη Δ/νση Κτηνιατρικής για τη λειτουργία της πρώτης μονάδας επεξεργασίας υποπροϊόντων στο νομό, για τη δοκιμαστική λειτουργία παραγωγής βιοαερίου από επεξεργασία των λυμάτων άλλης χοιροτροφικής μονάδας, αλλά και τη σταδιακή εγκατάσταση καυστήρων στις πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

«Ορισμένοι που υποτροπιάζουν και δεν ακολουθούν τις οδηγίες των Υπηρεσιών, μη προστατεύοντας όπως οφείλουν το περιβάλλον, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα φτάσουμε μέχρι και στο σφράγισμα των επιχειρήσεών τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννου.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!