Πράσινο φως από Αγοραστό για κατασκευή τοίχους αντιστήριξης στο Λύκειο Καλαμπάκας

Ένα νέο έργο που αφορά στην πλήρη εξασφάλιση της σταθερότητας των πρανών στο σχολικό συγκρότημα του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας στο πλαίσιο κατασκευής της Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου, εντάσσεται στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας, με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Συγκεκριμένα το έργο «Τοίχος αντιστήριξης στο Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας», προϋπολογισμού 253.460 ευρώ που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ δημοπρατείται άμεσα, προκειμένου να αρθούν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο εν λόγω σχολείο.

«Με συντονισμένες προσπάθειες, άμεσα αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα, που εμφανίστηκε και προχωράμε και στην ολοκλήρωση του κυρίως έργου δηλαδή την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για το εν λόγω σχολείο. Η κατασκευή του τοίχου αντιστήριξης, σύμφωνα με τη γεωτεχνική έκθεση και τις μελέτες που εκπονήθηκαν, είναι αναγκαία για τη θωράκιση του έργου καθώς και του υφιστάμενου κτιριακού συγκροτήματος, από τα προβλήματα γεωλογικής φύσεως» δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Αναλυτικότερα, το έργο που εντάχθηκε αφορά στην κατασκευή ενός τοίχου αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα ύψους 7 μέτρων και μήκους περίπου 60 μέτρων περιμετρικά του ορύγματος που διαμορφώνεται για την κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Τα προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής οφείλονται σε γεωλογικές συνθήκες, που δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν κατά τη φάση της αρχικής μελέτης του έργου. Η συγκεκριμένη παρέμβαση έρχεται να αντιμετωπίσει την παύση των εργασιών και εντέλει απομάκρυνση του Αναδόχου του αρχικού έργου. Κύριος και δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Καλαμπάκας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!