Πουλάκης vs Αγοραστού: «Η μνημονιακή πολιτική έχει την υπογραφή σας»

Εναντίον του περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού, καταφέρθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή, εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, του μέτρου της (πρώτης) διαθεσιμότητας, ο κ. Πουλάκης τόνισε ότι η εισήγηση του κ. Αγοραστού για μη τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την οποία δημιουργούνταν 37 νέες θέσεις, αποτελεί «απολύτως πολιτική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής και του κ. Περιφερειάρχη προσωπικά» και ζητήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, σύμφωνα με τα επικαλούμενα στην εισήγηση έγγραφα.

Ο κ. Πουλάκης, απευθυνόμενος στον κ. Αγοραστό, σημείωσε ότι «είναι άξιο απορίας πώς δικαιολογείτε την απόφασή σας αυτή, έναντι των Θεσσαλών πολιτών, οι οποίοι με ανησυχία σας άκουσαν, μόλις πριν λίγες μέρες, να δηλώσετε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αιμορραγεί από τη διαρκή μείωση των υπαλλήλων της, λειτουργώντας πλέον με το 60% περίπου του δυναμικού της».

Ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», υπογράμμισε ότι η εισήγηση για ανάκληση της τροποποίησης του Οργανισμού της Περιφέρειας αποτελεί «το κερασάκι στην τούρτα», διότι, όπως είπε, στηρίζεται στην εφαρμογή της πρώτης εφεδρείας, η οποία επιβλήθηκε με τον νόμο 4024/2011.

Ο κ. Πουλάκης στηλίτευσε το γεγονός ότι ο κ. Αγοραστός εξέδωσε τις διαπιστωτικές πράξεις που απαιτούνταν για τη θέση των υπαλλήλων της Περιφέρειας σε καθεστώς εφεδρείας, ενώ απευθυνόμενος στον ίδιο ανέφερε ότι «όσα δήθεν αντιμνημονιακά και αν μας είπατε λίγους μήνες πριν, όταν συζητούσαμε – και καταδικάσαμε ομόφωνα – την εφαρμογή της διαθεσιμότητας, της δεύτερης κατά σειρά, η αλήθεια, κ. Περιφερειάρχη, είναι ότι εφαρμόσατε κατά γράμμα την πρώτη διαθεσιμότητα». Μάλιστα, ο κ. Πουλάκης σημείωσε ότι  το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο ο κ. Αγοραστός εφάρμοσε – και τώρα ζητάει και τη σύμπραξη του Περιφερειακού Συμβουλίου – κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως αντισυνταγματικό.

Κλείνοντας, ο κ. Πουλάκης τόνισε ότι «με τη συγκεκριμένη εισήγηση αποκαλύφθηκε ότι είστε πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος, κ. Περιφερειάρχη. Και έναντι των εργαζομένων της Περιφέρειας και έναντι όλων των πολιτών της Θεσσαλίας. Διότι, όπως σας είχαμε επισημάνει, δεν αρκούν οι διαπιστώσεις που κάνετε στις συνεντεύξεις σας, περί των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό. Η μνημονιακή πολιτική και οι απολύσεις που αυτή επιφέρει, έχει ονοματεπώνυμο. Και δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε, φέρει και τη δική σας υπογραφή».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΠΟΥΛΑΚΗΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!