Ποιον χώρο για πρόσφυγες συζητά να κλείσει η Περιφέρεια Αττικής

Να κλείσει ως ακατάλληλος ο ένας από τους τρεις χώρους που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης.

Πρόκειται για το παλαιό κτήριο αφίξεων της Ολυμπιακής στο άλλοτε Δυτικό Αεροδρόμιο που τέθηκε σε λειτουργία προσφάτως προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των αλλοδαπών που άρχισαν να εγκλωβίζονται μετά τον Ιανουάριο με το κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη.

Στο κτήριο αυτό, με βάση τα τελευταία στοιχεία φιλοξενούνται 1.200 άνθρωποι ενώ συνολικά στους τρεις χώρους του πρώην αεροδρομίου μένουν 3.914 άτομα και στην Αττική 9.623. Ο κ.Καπάταης ζήτησε το κλείσιμο της συγκεκριμένης εγκατάστασης λέγοντας ότι δεν είναι ικανό ούτε να εξυπηρετήσει πρόσφυγες ούτε να διασφαλίσει σε όσους εργάζονται εκεί ασφάλεια και λειτουργικότητα. Ο Αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι αφού κλείσει θα λειτουργήσουν καλύτερα οι άλλοι δύο (γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ).

Πού θα πάνε όμως οι εκατοντάδες άνθρωποι που σήμερα μένουν στο κτήριο αφίξεων; Ο κ.Καπάταης είπε ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις χωρίς να τις κατονομάσει και ανέφερε πως πρέπει όλοι οι δήμοι να προσφέρουν αυτό που μπορούν για την αντιμετώπιση της κρίσης. Είναι άγνωστο εάν η κυβέρνηση είναι ενήμερη για την πρόταση αυτής της Περιφέρειας που έγινε ενώπιον της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου και πώς θα απαντήσει.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΑΤΑΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!