ΠΕΣΥ Νοτίου Αιγαίου: Αντίθετο στον «Καλλικράτη» των πανεπιστημίων

Την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε κίνηση συρρίκνωσης σχολών ή τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκφράζει με κατά πλειοψηφία ψήφισμά του το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Όπως λέει, στο ψήφισμά του:

Η κάθε σχολή, το κάθε τμήμα είναι εθνική επένδυση, είναι ουσιαστικά μια πνοή και ένας ζωογόνος θύλακας για την κοινωνία του κάθε νησιού.

Στο Αιγαίο, δεν αναστέλλεις δραστηριότητες .

Στο Αιγαίο, θωρακίζεις την εύθραυστη συνοχή του και ενισχύεις από κάθε άποψη, την ευαίσθητη γεωγραφική θέση του.

Στο Αιγαίο των δεκάδων μικρών κοινωνιών, που ακόμη αντιστέκεται στην προοπτική της εγκατάλειψης, της “γήρανσης” και του μαρασμού, οι δομές του Πανεπιστημίου Αιγαίου λειτουργούν ως εφαλτήρια για μια νέα επανεκκίνηση στην κοινωνική και οικονομική ζωή του κάθε νησιού.

Η επένδυση στη γνώση, είναι απάντηση στο μέλλον.

Το Πανεπιστήμιο θα μείνει “όρθιο”, ανοικτό, παραγωγικό, γιατί είναι ταυτισμένο με τις τοπικές κοινωνίες.

Για μας, τους ακρίτες της Πατρίδας μας, άλλη επιλογή ή απόφαση δε θα γίνει αποδεκτή, την ώρα που στις απέναντι ακτές δημιουργούνται νέα Πανεπιστήμια.

Καλούμε τη Κυβέρνηση, την ύστατη αυτή ώρα να δράσει, θέτοντας, πάνω από όλα, το, Εθνικό συμφέρον στον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου.

Το Αιγαίο έχει ανάγκη το δημόσιο Πανεπιστήμιό του.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΘΗΝΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΨΗΦΙΣΜΑ, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!