ΠΕΣΥ ΑΜ-Θ: «Όχι» στην «ειδική φύλαξη» των λαθρομεταναστών

Την ανάκληση της πρόσφατης απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της κυβέρνησης διά της οποίας συνιστώνται ειδικές υπηρεσίες φύλαξης των εγκαταστάσεων κράτησης λαθρομεταναστών στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή και το Παρανέστι Δράμας, ζητεί με ψήφισμά του από τον αρμόδιο υπουργό, το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που συνεδρίασε στην Κομοτηνή.

Τα μέλη του οργάνου καταγγέλλουν τον νέο αιφνιδιασμό και την παγιοποίηση μιας κατάστασης για την οποία υπήρξαν ρητές δεσμεύσεις από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ότι θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.

Ταυτόχρονα εκφράζει τη δυσφορία του για το γεγονός ότι το Υπουργείο αγνόησε τις συνεχείς αντιδράσεις και προειδοποιήσεις και αρνήθηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει το ψήφισμα «να βρεθούμε μπροστά σε γεγονότα, που έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και ζωή αστυνομικών και μεταναστών και κατέληξαν με την καταστροφή μιας σημαντικής και πολύτιμης υποδομής για την περιοχή που αποτελεί δημόσια περιουσία».

Το Συμβούλιο προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε νέα μέτρα δραστηριοποίησης για να αλλάξει ο σχεδιασμός για την Περιφέρειά Αν. Μακεδονίας και Θράκης και να εξορθολογιστεί ο τρόπος αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος από την κυβέρνηση.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!