Περισσότερες Κυριακές με ανοιχτά τα εμπορικά ζητάει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Με επιστολή του στο υπουργείο Ανάπτυξης ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, ζητάει να δοθεί η δυνατότητα αναθεώρησης της απόφασης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.Ειδικότερα, η επιτυχημένη λειτουργία των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου (29 Δεκεμβρίου 2013) οδήγησε τους εμπορικούς συλλόγους να ζητήσουν από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας την επανεξέταση του νόμου, ώστε από του χρόνου να επιτρέπεται να λειτουργούν τα καταστήματα τρεις Κυριακές μέσα στις γιορτές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γ. Τσαμασλής υπέγραψε έγγραφο προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο οποίο υπογραμμίζει ότι, μετά την επιτυχημένη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου -και με τη σύμφωνη γνώμη των καταστηματαρχών- κρίνεται απαραίτητο να δοθεί η δυνατότητα τροποποίησης της σχετικής απόφασης της περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ώστε τα εμπορικά καταστήματα να μπορούν να ανοίγουν περισσότερες Κυριακές μέσα στο χρόνο.

Σημειώνεται ότι από το υπουργείο έχει γίνει σαφές ότι είναι πρόθυμο να ξεκινήσει νέο γύρο διαλόγου, σε περίπτωση που εκφραστούν σχετικά αιτήματα από τις περιφέρειες και να καταστεί εφικτό να ανοίγουν τα καταστήματα περισσότερες Κυριακές μέσα στο χρόνο, από το 2014.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!