Περιοδεία στις περιφέρειες από την ΕΕ για έλεγχο στους πόρους των διαρθρωτικών ταμείων

Περιοδεία στις 13 περιφέρειες προκειμένου να διαπιστώσει αν γίνεται σωστή χρήση των χρημάτων από τα διαρθρωτικά ταμεία πραγματοποιεί ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν, σύμφωνα με άρθρο του Agence Europe με τίτλο «Ο Χαν συνεχίζει την περιοδεία του σε 13 ελληνικές περιφέρειες».

Οι πρώτες δύο επισκέψεις έγιναν, σύμφωνα με το άρθρο, στις 4 και 5 Νοεμβρίου στην Κέρκυρα και την Ήπειρο, αντίστοιχα.

Ο επίτροπος συναντά κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του πολιτικούς και οικονομικούς εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, σημειώνει το άρθρο. Ο κ. Χαν έδωσε έμφαση στη χρήση των περιφερειακών ταμείων για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας στην Ήπειρο και για τον αειφόρο τουρισμό στην Κέρκυρα, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη διαχείριση λυμάτων την οποία χαρακτήρισε ως «μια επένδυση η οποία αξίζει τα λεφτά της καθώς ο κόσμος λαμβάνει όλο και περισσότερο υπόψη τα περιβαλλοντικά κριτήρια όταν αποφασίζει πού θα περάσει τις διακοπές του».

Ο ευρωπαίοες επίτροπος ανέφερε, επίσης, ότι τα περιφερειακά ταμεία μπορούν να «δώσουν ώθηση στην ανάκαμψη που αρχίζουμε να βλέπουμε στη χώρα. Η πρόκληση ωστόσο έγκειται στη διοχέτευση χρημάτων στο σωστό μέρος, στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης και στην στήριξη των μεταρρυθμίσεων».

Δήλωσε, τέλος, ότι όσο παραμένει επίτροπος, δεν θα αποδεχτεί «να απομακρυνθεί έστω ένα ευρώ που έχει δοθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αλλού».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΕ, ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΓΑΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!