Περιφέρεια Κρήτης: Το «Κρουσανιώτικο Καρναβάλι» στις 18/2

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Μαλεβιζίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα » ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ» διοργανώνει και φέτος για πέμπτη χρονιά το Κρουσανιώτικο Καρναβάλι με θέμα : παραδοσιακά μουσικά όργανα και τίτλο: » Άρχισαν τα όργανα…». Το καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί στον Κρουσώνα την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι. Ώρα λήξης του καρναβαλιού υπολογίζεται, σύμφωνα με τον οργανωτή, στις 3 το μεσημέρι. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα είναι: οι λύρες, τα λαούτα, οι ασκομαντούρες και τα βιολιά. Εκτός από τις ομάδες του πολιτιστικού συλλόγου Κρουσώνα, θα λάβουν μέρος στην παρέλαση και ακόμα δύο ομάδες. Ο πολιτιστικός σύλλογος του Γαζίου θα πάρει μέρος ντυμένοι «ΝΟΤΕΣ» και ο πολιτιστικός σύλλογος της Μονής, ντυμένοι νύφες και γαμπροί.

Κάθε ομάδα θα συνοδεύεται από ένα αποκριάτικο άρμα, ενώ πρώτος θα παρελάσει ο καρνάβαλος. Ο αριθμός των καρναβαλιστών υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 300 άτομα, ενώ οι επισκέπτες υπολογίζεται να φτάσουν τους 2000- 3000. Στο τέλος της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί το κάψιμο του καρνάβαλου.
Ο καρνάβαλος θα είναι ένας «κακός» μαέστρος ο οποίος θα συμβολίζει την παραφωνία και την «κακή» μουσική, γι αυτό και με το κάψιμό του επιδιώκουμε την καταπολέμηση της παραφωνίας.
Φέτος η διαδρομή όπου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση θα είναι μεγαλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, με σκοπό ο κόσμος να γνωρίσει μεγαλύτερο μέρος του χωριού και οι καρναβαλιστές να έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν περισσότερη ώρα.
Σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης θα υπάρχει ξυλοπόδαρος, ο οποίος θα διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους, ενώ θα αναβιώσουμε και το έθιμο με το Γαϊτανάκι.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Κρουσώνα επιδιώκει να θεσμοθετηθεί το καρναβάλι.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, ΚΡΗΤΗΣ, ΚΡΟΥΣΑΝΙΩΤΙΚΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!