Περιφέρεια Δυτ.Μακεδονίας: Έκτακτο συμβούλιο με σενάρια παραιτήσεων για την ΔΕΗ

Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα τις ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΕΗ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή 22 Απριλίου, ώρα 4 μ.μ. Την έκτακτη συνεδρίαση ζήτησε η αντιπολίτευση και την υπογράφουν άπαντες οι περιφερειακοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, καθώς και οι ανεξάρτητοι.

Το αίτημα της αντιπολίτευσης υπογράφουν οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων Γιώργος Δακής, Γεωργία Ζεμπιλιάδου και Γιάννης Βήττας, όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι των τριών παρατάξεων, καθώς και οι δύο ανεξάρτητοι.

«Προτίθεμαι να καθορίσω την  συνεδρίαση στις 4 μ.μ. της Κυριακής, αλλά το θέμα είναι ότι μέχρι τώρα οι αιτούντες δεν μου έχουν στείλει την εισήγηση και χωρίς εισήγηση δεν μπορεί να γίνει συνεδρίαση. Σύμφωνα με τον κανονισμό η εισήγηση πρέπει να δοθεί δύο ημέρες νωρίτερα για να διανεμηθεί στους περιφερειακούς συμβούλους. Επομένως αν δεν δοθεί μέχρι τις 4 η ώρα, θα πάμε το θέμα για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ στην τακτική συνεδρίαση, η οποία θα γίνει Τρίτη ή Τετάρτη, αλλά στην περίπτωση αυτή εισηγητής θα είναι ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Γέρου ή ο περιφερειάρχης», είπε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, Φώτης Κεχαγιάς μιλώντας στον «e-ptolemeos.gr», με την ιστοσελίδα να επικοινωνεί και με την κ. Ζεμπιλιάδου η οποία είχε και την πρωτοβουλία αιτήματος σύγκλισης του Π.Σ. και χαρακτήρισε «προσκόμματα» και «δικαιολογίες» όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Π.Σ., προσθέτοντας ότι «ο κανονισμός δεν λέει αυτά που υποστηρίζει ο πρόεδρος», αλλά πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση εμείς θα στείλουμε εγκαίρως την εισήγηση, οπότε η έκτακτη συνεδρίαση της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη στιγμή για τη ΔΕΗ, τους εργαζόμενους και την  περιοχή, ενώ γίνεται υπό την σκιά μεμονωμένων παραιτήσεων. Το ερώτημα είναι αν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση θα υποβληθούν μαζικές παραιτήσεις με πρωτοβουλία των περιφερειακών παρατάξεων.

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας :

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 167 και 185 του Νόμου 3852/10, σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 22η Aπριλίου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέμα:

1:Εξελίξεις στη ΔΕΗ

Εισηγήτρια : η Επικεφαλής του Συνδυασμού ¨Ελπίδα¨ κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Η σύγκληση του εκτάκτου περιφερειακού συμβουλίου γίνεται  ύστερα από γραπτό αίτημα του 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου.

O Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Φώτιος Κεχαγιάς

Comments are closed.


Recent Posts

Ιταλία: Σε ισχύ η απόφαση για περιορισμό θερμοκρασίας των καλοριφέρ

Ιταλία: O Ιταλός υπουργός οικολογικής μετάβασης Ρομπέρτο Τσινγκολάνι υπέγραψε σήμερα απόφαση για περιορισμό της χρήσης των καλοριφέρ και του ωραρίου…

21 λεπτά ago

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο «απαγόρευσε» την αύξηση των τιμών

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, διέταξε σήμερα την απαγόρευση των αυξήσεων στις τιμές για να περιορίσει την εκτίναξη του…

53 λεπτά ago

ΗΠΑ: Ρήξη στις σχέσεις με Σ.Αραβία και ΗΑΕ

Τρεις βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων εισήγαγαν νομοθεσία, σήμερα Πέμπτη, με την οποία απαιτείται η απομάκρυνση των…

1 ώρα ago

Αίγινα: Τι λέει η γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε μαζί με τον γιο της

Η γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε στην Αίγινα μαζί με τον γιο της μπροστά στα μάτια του εγγονού της από τρία άτομα,…

1 ώρα ago

Καρκίνος του ήπατος: Εφιαλτικές προβλέψεις – Τα κρούσματα θα αυξηθούν κατά 55% έως το 2040

Ο αριθμός των ανθρώπων που αναπτύσσουν ή πεθαίνουν από καρκίνο του ήπατος παγκοσμίως θα αυξηθεί πάνω από 55% έως το…

1 ώρα ago

Μέσι: «Το Μουντιάλ του Κατάρ θα είναι το τελευταίο της καριέρας μου»

Στην αποκάλυψη ότι του Μουντιάλ του Κατάρ θα είναι το τελευταίο της καριέρας του προχώρησε ο Λιονέλ Μέσι, μιλώντας σε…

1 ώρα ago