περιφερειακό-συμβούλιο-αττικής-οι-άδ-755239
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 21.12.2022 | 22:53

Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής: Οι άδειες καρέκλες, τα “ξεχασμένα” μελομακάρονα & οι ατάκες (φωτο)

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, άρχισε να συνεδριάζει στις 15:30 και μέχρι 22.30 υπήρχαν ακόμη στη λίστα 15 ομιλητές!

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη (μεικτή συνεδρίαση), ωστόσο εκεί δεν βρέθηκε ούτε ένας σύμβουλος της διοίκησης, ούτε ο Περιφερειάρχης!

Άδειες καρέκλες από περιφερειακούς συμβούλους και ένα κλίμα «παγωμάρας» με τον πρόεδρο Χρ. Θεοδωρόπουλο, σε έναν άχαρο ρόλο, να βρίσκεται στην αίθουσα και να παρακαλεί τους περιφερειακούς συμβούλους να δείξουν «ανθρωπιστική διάθεση» και να στείλουν γραπτές κάποιες εισηγήσεις τους…

Είπε μάλιστα την εξής ατάκα: «Κάντε κάτι γιατί θα αφήσουμε εδώ τα κόκκαλά μας…»

Όσοι παρευρέθηκαν «δια ζώσης», κυρίως από την αντιπολίτευση, κατηγόρησαν τους συμβούλους της πλειοψηφίας ότι κρύβονται πίσω από τις οθόνες ενώ ακούστηκαν ατάκες του τύπου… «ούτε ένα μελομακάρονο δεν μας φέρατε, τουλάχιστον να ανταμειφτεί ο κόπος μας» (Δ. Κατσικάρης), “ούτε ένα χρόνια πολλά δεν θέλατε να μας πείτε” (Στ. Κοροβέσης).

51 ήταν συνολικά οι ομιλητές στον κατάλογο! Έγινε μέχρι και πρόταση όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα και είχαν πρόβλημα μετακίνησης να προηγηθούν για να προλάβουν ταξι να φύγουν, “…συγκριτικά με όσους προτίμησαν τη ζεστασιά του σπιτιού τους” (Πα. Παππά).

Κατά τα άλλα έγινε μια αναλυτική συζήτηση για τον Προϋπολογισμό έτους 2023, παρουσιάστηκαν έργα μελέτες, δράσεις (εν μέσω αντιπαραθέσεων) ανά περιφερειακή ενότητα ενώ από πλευράς αντιπολίτευσης αναδείχθηκαν λάθη και παραλείψεις σε μελέτες.