Περιφερειακό Συνέδριο στην Κρήτη για αποκεντρωμένο διάλογο με φορείς

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σας προσκαλούν στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κρήτη.

Το Συνέδριο αυτό είναι το 3ο που πραγματοποιείται στον κύκλο των 13 Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης. Μέσω της διαβούλευσης, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια, σηματοδοτώντας την μετάβαση της περιοχής, από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν με ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, την Τετάρτη 20/09/2017 και την Πέμπτη 21/09/2017, σύμφωνα με το συνημμένο Πρόγραμμα.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την κεντρική εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 21/09/2017 στις 6:30 μμ στο Κινηματοθέατρο «Αστόρια» στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός και θα ακολουθήσει ομιλία του Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη.

Η κεντρική εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η παρουσία και η συμμετοχή σας θα συμβάλλει θετικά στην επιδίωξη για έναν γόνιμο και παραγωγικό διάλογο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση