περιφέρεια-β-αιγαίου-με-επιτυχία-η-συμ-167760
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 12.05.2015 | 15:56

Περιφέρεια Β.Αιγαίου: Με επιτυχία η συμμετοχή στις εκθέσεις για τα αγροτικά προϊόντα και το ελαιόλαδο  

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεχούς παρουσίας των επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών των νησιών του Βορείου Αιγαίου στα μεγαλύτερα εμπορικά γεγονότα της Ελλάδας και του εξωτερικού, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στις καταξιωμένες εκθέσεις για τα αγροτικά προϊόντα και το ελληνικό ελαιόλαδο, “6ο AGRO QUALITY FESTIVAL” και “6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ”, που φέτος συνδιοργανώθηκαν ταυτόχρονα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού», στο Εκθεσιακό Κέντρο του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας από τις 8 έως τις 10 Μάιου.

Τα δύο festivals – bazaars στόχευαν απευθείας στους απλούς καταναλωτές – δυνητικούς αγοραστές και ιδιαίτερα αυτούς των νοτίων προαστίων του λεκανοπεδίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις λιανικές πωλήσεις αγροτικών προϊόντων και ελαιολάδου προς το ευρύ κοινό που τα επισκέφθηκε, προκειμένου να βοηθηθούν οι μικρότερες παραγωγικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να κάνουν σταδιακά βήματα προς νέες αγορές.

Για το λόγο αυτό, στο ενιαίο stand της Περιφέρειας, συμμετείχαν για πρώτη φορά και αρκετές μικρές  επιχειρήσεις, που μέχρι σήμερα δεν είχαν δραστηριοποιηθεί εκτός των γεωγραφικών ορίων του Βορείου Αιγαίου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επισκέφθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία πραγματοποίησε και τα εγκαίνια της έκθεσης. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, ο οποίος μετέφερε μήνυμα της Περιφερειάρχη κας Χριστιάνας Καλογήρου ότι θα συνεχίσει και θα εντατικοποιήσει την ενεργό στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής, προς υφιστάμενες και νέες αγορές.

Μαζί με την έκθεση των αγροτικών και ελαιοκομικών προϊόντων, κατά τη διάρκεια του τριημέρου διοργανώθηκαν οι ακόλουθες δράσεις που αφορούσαν στην ελαιουργία, με την ενεργό συμμετοχή της Περιφέρειας και την αρωγή του Επιμελητηρίου Λέσβου:

Συνέδριο για το μέλλον του ελληνικού ελαιολάδου και της ελιάς.

  1. Διαγωνισμός extra παρθένων ελληνικών ελαιολάδων.
  2. Επίδειξη γαστρονομίας με θέμα «H κουζίνα που βασίζεται στο ελαιόλαδο της Λέσβου».