Η κόρη του Πέτρου Τατούλη ζητά από τον πατέρα της να είναι πιο… τολμηρός – Ποια είναι η κριτική που ασκεί για το έργο σίτισης αστέγων

Κριτική στην πρώην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και κυρίως προς τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου χωρίς να τον κατονομάζει αλλά και τον περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, για το έργο της σίτισης των αστέγων, ασκεί η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη.

Μάλιστα, η κ. Τατούλη η οποία είναι κόρη του περιφερειάρχη ζητά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να μην αποδέχεται άκριτα «μη ορθολογικούς όρους» που έχει θέσει το υπουργείο Εργασίας, στην υλοποίηση του έργου που αφορά τη σίτιση αστέγων. Σύμφωνα με την κ. Τατούλη έτσι όπως είναι το πρόγραμμα προμηθειών αποβαίνει σε βάρος των Αρκάδων και ευρύτερα των Πελοποννήσιων κτηνοτρόφων, τυροκομικών και πτηνοτροφικών επιχειρήσεων.

Η κ. Τατούλη κάνει λόγω για «βιομηχανία φωτογραφικών διαγωνισμών» εξηγώντας πως «με τους όρους που έχουν τεθεί από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και τους οποίους υιοθετεί αβίαστα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα τρόφιμα που θα διατεθούν παραπέμπουν σε προμήθεια από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, εντοπιότητας, όμως, Νάξου και Κρήτης, λες και η Πελοπόννησος δεν διαθέτει αντίστοιχης ποιότητας προϊόντα».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο έργο «παροχή τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης», το οποίο, κατά την πολιτευτή της ΝΔ, δεν εξασφαλίζει δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης του υπουργείου Εργασίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2014.

Επιπλέον, η κ. Τατούλη υπογραμμίζει πως εκτός από τα τυριά, υπάρχει και φωτογραφική προμήθεια για πτηνοτροφικά προϊόντα, «αποκλείοντας δεκάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και παράγουν αντίστοιχα προϊόντα και έχουν έδρα και πιστοποίηση από την Πελοπόννησο».

Τέλος, η κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου επισημαίνει ότι δεν έχει στόχο την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου, το οποίο θεωρεί πως είναι πολύ σπουδαίο, αλλά τονίζει ότι «αυτονόητη υποχρέωση αυτών που υπηρετούν το συμφέρον τοπικά σε κάθε γωνιά της χώρας είναι να εξασφαλίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια με όρους που οι τοπικές κοινωνίες θα ευεργετηθούν ομότιμα, χωρίς σκιές και «φωτογραφικές» εξυπηρετήσεις».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση