Περιφέρεια Κρήτης: Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό από Λονδίνο

Θετικά μηνύματα για την Κρήτη στέλνουν οι ξένες αγορές μέσω της διεθνούς τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου στην οποία βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μαζί με στελέχη της Περιφέρειας, που διαθέτει οργανωμένο χώρο στην έκθεση πραγματοποιώντας στοχευμένες δράσεις, για την προώθηση και προβολή του τουριστικού μας προϊόντος.

Ο κ. Αρναουτάκης στο πλαίσιο των συνεχών επαφών του απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους ξένους τουριστικούς παράγοντες να επισκεφθούν την Κρήτη, αλλά και σε εκατομμύρια υποψήφιων επισκεπτών του νησιού-μέσω του διεθνούς δορυφορικού τουριστικού καναλιού Travel Channel, στο οποίο και παραχώρησε συνέντευξη σήμερα.

Ο Περιφερειάρχης στο κάλεσμα του αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, όπως είναι η ζωντανή ιστορία του, ο πολιτισμός του, η μοναδική γαστρονομία και διατροφή του, αλλά και η υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές, τονίζοντας παράλληλα την ποιότητα και την ασφάλεια του προορισμού της Κρήτης.

Ο κ. Αρναουτάκης είχε μια ιδιαίτερα χρήσιμη συνάντηση με τον γ.γ. του Υπουργείου Τουρισμού της Τουρκίας, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προοπτική της μαζικής επίσκεψης τουριστών στο νησί. Στο μεταξύ όπως εξήγησε ο Τούρκος αξιωματούχος το πρόβλημα δεν είναι τόσο η visa, όσο η έλλειψη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Κρήτης με την χώρα του. Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης τον διαβεβαίωσε ότι για το θέμα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης θα έρθει σε επαφή με τους Υπουργούς Μεταφορών, Τουρισμού, και Εξωτερικών της Ελλάδας, για το θέμα των αναγκαίων αδειοδοτήσεων αλλά και με αεροπορικές εταιρείες.

Στην ίδια συνάντηση αλλά και κατά την παρουσία του κ. Αρναουτάκη στο Travel Channel, έγινε ειδική αναφορά στο θέμα της κρουαζιέρας ότι η Κρήτη αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό και για την συγκεκριμένη μορφή τουρισμού. Παράλληλα τις συναντήσεις του κ. Αρναουτάκη απασχόλησε και το θέμα της προώθησης των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης στις διεθνείς αγορές.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης πλην των παραγόντων της τουριστικής αγοράς (όπως ο Πρόεδρος του ABTA που είναι ο οργανισμός τουριστικών πρακτόρων της Βρετανίας με 11.000 μέλη, καθώς επίσης και τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ-Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων-), συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αλλά και την διάσημη Βρετανίδα συγγραφέα (Το νησί) Βικτώρια Χίσλοπ, η οποία και προσφέρθηκε να βοηθήσει για την προβολή της Κρήτης στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι η διεθνής έκθεση του Λονδίνου είναι από τις σημαντικότερες που γίνονται κάθε χρόνο στον κόσμο και δίνει το στίγμα για την πορεία της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διεθνών τουριστικών οργανισμών, η Κρήτη αναμένει το Καλοκαίρι του 2013 μεγάλη αύξηση τουριστών τόσο από την Γερμανία όσο και από την Ρωσία, που αποτελούν τις δυναμικότερες αγορές για το νησί τα τελευταία χρόνια.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση απέσπασε ευμενή σχόλια για την οργάνωση και την λειτουργία του, αλλά και τα εύσημα των ξενοδόχων της Κρήτης για τις δυνατότητες που τους παρείχε, σε φιλοξενία, εξασφάλιση εισόδου, αλλά και στην διασφάλιση b2b συναντήσεων, οι οποίες πλέον παίζουν καθοριστικό ρόλο στο κλείσιμο των μεγάλων συμφωνιών.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!