Περιφέρεια Κρήτης: Σύσκεψη για την κατοχύρωση αγροτικών προϊόντων

Η διαδικασία  σύνταξης φακέλων για την κατοχύρωση των προτεινόμενων προϊόντων ως ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ/ και Ορεινής Παραγωγής, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης η αντιπεριφεριεάρχης Θεανώ Βρέντζου, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για τον πρωτογενή τομέα.

Την διαδικασία για την σύνταξη των σχετικών φακέλων για την προώθηση τους στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατοχύρωση των προτεινόμενων από όλη την Κρήτη προϊόντων σαν ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ/ και Ορεινής Παραγωγής, έχει αναλάβει η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Σύμφωνα  με την αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη έχουν κατοχυρωθεί-πιστοποιηθεί στη Κρήτη 19 είδη τροφίμων (ΠΟΠ και ΠΓΕ) και 12 οίνοι.

Σημειώνεται ότι ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες του νησιού και συγκεκριμένα, στις 4 Σεπτεμβρίου στο Ρέθυμνο, 5 Σεπτεμβρίου στα Χανιά, και 6 Σεπτεμβρίου στο Λασίθι στον Άγιο Νικόλαο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης στο τηλέφωνο 2813 400 350 και στο [email protected] .

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ


Αφήστε μια απάντηση