Περιφέρεια Κρήτης: «Πράσινη» αναβάθμιση για το κτίριό της - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
7
Μάι
Back

Περιφέρεια Κρήτης: «Πράσινη» αναβάθμιση για το κτίριό της

Σύμβαση έργου, ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Όπως επισημαίνεται το έργο χρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δη το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 15% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου και της πράξης «STRATENERGY», στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης ανέφερε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, υπογράψαμε σήμερα μία σημαντική σύμβαση, με προϋπολογισμό 1,8 εκ.
ευρώ, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας. Με τη σημερινή σύμβαση θα έχουμε ουσιαστική εξοικονόμηση ενέργειας κοντά στο 40%. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Interreg και από πόρους δικούς μας. Πιστεύουμε ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2021 να είναι ολοκληρωμένο, σηματοδοτώντας μια πρότυπη παρέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης για
όλα τα δημόσια κτίρια της Κρήτης. Η Περιφέρεια Κρήτης προσφέρεται να βοηθήσει τους φορείς για να μπορούν να εντάξουν τέτοια έργα. Στόχος μας είναι όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, την επόμενη δεκαετία να μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που επιδιώκουμε να είναι
πρωτοποριακό για όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Τα οφέλη για την Περιφέρεια Κρήτης

  • Υλοποίηση επιδεικτικής δράσης ενσωμάτωσης τεχνολογιών ΑΧΕ στο Κεντρικό Κτίριο της Περιφέρειας – Εξοικονόμηση ενέργειας,
  •  Υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, διαδραστικών δράσεων & ημερίδων στην Κρήτη για την ΑΧΕ,
  • Συμμετοχή στη διαμόρφωση του «κοινού ελληνοκυπριακού πλαισίου στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού» για την εξοικονόμηση στα δημόσια κτίρια, αναδεικνύοντας τον ζητούμενο «υποδειγματικό ρόλο» των δημοσίων κτιρίων έως το 2030, καθώς και την μετατροπή τους σε κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης (nZEBs).

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!