Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Σε τροχιά υλοποίησης η επισκευή του Γυμνασίου στη Βασιλική Λευκάδας

  • Απο stergios
  • 16 Φεβρουαρίου 2020 - 17:00
  • Comments Off

Την έγκριση του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του δήμου Λευκάδας για την δημοπράτηση του έργου με τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ », προϋπολογισμού 450.000 ευρώ αποφάσισε ομόφωνα σήμερα, κατά την τακτική του συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Το θέμα ήρθε σε συζήτηση ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά.

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας και κινούμαστε με γοργούς και εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου το πολύπαθο αυτό έργο, μετά από συνεχείς καθυστερήσεις, να πάρει το δρόμο της υλοποίησης, το οποίο περιμένουν με τόση αγωνία γονείς και μαθητές. Βρισκόμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα με έργα ουσιαστικά που θα βελτιώσουν τις συνθήκες φοίτησης για όλα αυτά τα παιδιά», ανέφερε ο κ.Κτενάς.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών του Γυμνασίου Βασιλικής από το σεισμό της 17 Νοεμβρίου 2015. Προβλέπεται επίσης η εκτέλεση εργασιών για την συντήρηση των υδραυλικών και ηλεκτρομηχανο-λογικών εγκαταστάσεων των κτιρίων.

Το κόστος εργασιών της υπό σύνταξη μελέτης του έργου ανέρχεται σε 450.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) Στη σχετική δαπάνη ουδόλως θα συμμετέχει ο Δήμος Λευκάδας. Η χρηματοδότηση θα γίνει από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Συλλογικής Απόφασης Ένταξης Πράξης (ΣΑΕΠ) με Κωδικό Έργου 2015ΕΠ02200006.

Το έργο, μετά την περαίωσή του, θα αποδοθεί στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα και αρμόδιος για τη συντήρηση και τη λειτουργία του θα είναι ο Δήμος Λευκάδος.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!