Περιφέρεια Αττικής: Έργα στις περιοχές Τροιζηνίας και Πόρου - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Περιφέρεια Αττικής: Έργα στις περιοχές Τροιζηνίας και Πόρου

Σειρά έργων που έχουν υλοποιηθεί και συνεχίζονται στην Τροιζήνα και τον Πόρο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη και το Δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων Γιάννη Σαμπάνη.

Πρώτος σταθμός υπήρξε το σημαντικό έργο της Λιμνοδεξαμενής Καρατζά, προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, με μικτή χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ και της Περιφέρειας Αττικής. Η δεξαμενή, που ολοκληρώθηκε και λειτουργεί, έχει χωρητικότητα 450.000 κυβικά νερού και λύνει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης για τέσσερις οικισμούς της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε ένα ακόμη έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συμβάλει με την ολοκλήρωσή του στην αύξηση της οδικής ασφάλειας σε μια περιοχή με βεβαρημένη κυκλοφοριακή φόρτιση. Πρόκειται για το έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού Δρυόπης – Γαλατά, που είναι απαραίτητο για μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από μεγάλη τουριστική κίνηση. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 33 εκατομμύρια Ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης υπήρξε ο Γαλατάς, όπου ολοκληρώθηκε από πόρους της Περιφέρειας το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, με προϋπολογισμό 2,27 εκατομμύρια Ευρώ. Το έργο αυτό συμβάλλει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της ευρύτερης παραλιακής ζώνης στο Γαλατά.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης μετέβη στον Πόρο, όπου παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Στρατηγού επιθεώρησε το ολοκληρωμένο έργο αποκατάστασης των βλαβών των κρηπιδωμάτων του νέου λιμένα του νησιού, προϋπολογισμού 568 χιλιάδων Ευρώ που χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε από πόρους της Περιφέρειας. Πρόκειται για έργο υψίστης σημασίας για την ασφάλεια και την καθημερινή λειτουργία του λιμανιού του Πόρου.

Στο τέλος της επίσκεψής του, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Επισκέφθηκα σήμερα τις περιοχές Τροιζηνίας και Πόρου όπου η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει και κατασκευάζει πολύ σημαντικά έργα υποδομών που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Έργα αναπτυξιακά, με περιβαλλοντική ευαισθησία, που συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών. Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων έχει γίνει ένα σημαντικό έργο με το βλέμμα στραμμένο στο περιεχόμενο και όχι στη βιτρίνα».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!